Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Ovog adventa Dalmatinci ne moraju putovati u Zagreb

Makarski “morski” Advent ove godine slavi 20. rođendan uz čarobnu šumu s kućicom Djeda Božićnjaka...

1/3
Foto: Grad Makarska
Kakva bi to božićna bajka bila bez klizališta, gostovanja makarskih susjeda iz Imotskog “Cvit Razgovora” i Vrgorca “Dani pršuta i sira”, božićne veslačke regate...

Makarani i njihovi gosti od početka prosinca mogu uživati u jedinstvenom “morskom’’ adventu uz čarobnu šumu, klizalište, božićne kućice, pregršt zabavnih programa i more božićne čarolije.
Nikad bogatiji i zabavniji, Advent je otvorio svoja vrata već u subotu, velikim koncertom Nine Badrić na velikoj pozornici na otvorenom, a svečano otvaranje Čarobne kuće uslijedilo je nešto kasnije istoga dana, nastupom tamburaškog sastava Veseli Šokci.

NAKON PODJELE PRAZNIT ĆE SE SAMO ČIPIRANI, A OSTALI ĆE SE UKLANJATI Počela podjela novih čipiranih spremnika

Za sve generacije

Program Božićnog grada ove se godine odvija na novoj lokaciji, na platou Osejava, gdje je postavljena velika pozornica na otvorenom i izgrađena Čarobna kuća, čija se mala pozornica otvara prema velikoj. Osim toga, u blagdanskom je ruhu i Park fra Jure Radića, u kojem je za najmlađe posjetitelje niknula Čarobna Šuma s kućicom Djeda Božićnjaka.
Već u petak 6. prosinca bit će veselo. Taj je dan rezerviran ne samo za Svetog Nikolu, nego i za veliku proslavu okruglog rođendana makarskog Adventa, pa će tom prilikom djeca moći uživati u nastupu klauna Šarenka i predstavi „Čarobna zima“, dok će se oni malo stariji zasigurno dobro zabaviti uz nastup Gradske glazbe i grupe Viva. Naravno, kao i na svakom rođendanu, nezaobilazno je puhanje svjećica na velikoj rođendanskoj torti.
Poseban naglasak je na humanitarnom aspektu ovogodišnjeg Božićnog grada.

Foto: Grad Makarska

Posjetitelji će moći svake nedjelje sudjelovati u humanitarnoj tomboli, ali i donijeti zimsku odjeću koju više ne koriste u “Ormar” pod motom „Dobro je činiti dobro“, ili pomoći udrugama koje će svoje radove i aktivnosti prezentirati u kućicama Božićnog grada.


Prvih 20 brucoša krenulo je u akademsku godinu Sveučilište u Splitu otvorilo je studij hotelijerstva i turizma u Makarskoj

– Ako imate jaknu ili kaput koju ste voljni dati onima kojima je potrebnija i razveseliti budućeg vlasnika za vrijeme Božića, naš čarobni ormar tu je za vas! Napišite porukicu, stavite je na vješalicu. U dogovoru s Crvenim križem Makarska, sigurni smo da će doći u prave ruke – poručuju organizatori Božićnog grada, Grad Makarska i makarska Turistička zajednica.


Kakva bi to božićna bajka bila bez klizališta, gostovanja susjeda iz Imotskog “Cvit Razgovora” i Vrgorca “Dani pršuta i sira”, božićne veslačke regate... Tu su i Dan tradicije i torte Makarane, Dan biokovskog krumpira, predstave za djecu, zabave uz domaće DJ-e, proslava Oliverova rođendana “Vridilo je”...

Danijela Martinović za Novu

Od velikih koncerata organizatori izdvajaju Ninu Badrić, Zabranjeno pušenje, legendarnog Vucu te Danijelu Martinović, s kojom će Makarani i njihovi gosti “uploviti” u Novu 2020. godinu, a od već naširoko poznatih domaćih snaga, nastupaju Ischariotzcky i Rezerve!
Uz bogatu gastronomsku ponudu, sladokusci će doći na svoje. U planu su brojne gastroprezentacije, Christmas Wine Expo, Dani pršuta i sira...

Planetarna promidžba Hrvatske Makarska rivijera, Biokovo i Zabiokovlje zajednički razvijaju cikloturističku destinaciju

Osobita pozornost posvećena je djeci. Osim što će uživati u Čarobnom gradu, djeca makarskih vrtića pripremili su i svoje točke. Predstavit će se i učenici makarskih škola te brojne udruge.

Foto: Grad Makarska


– Ne propustite ovogodišnje izdanje Božićnog grada Makarska, pratite nas na Facebooku i Instagramu, dijelite svoje doživljaje, i sudjelujte u nagradnim igrama i tomboli – neka ovaj Božić svima bude najbogatiji i najljepši dosad! – poručuju iz Turističke zajednice Makarska.