Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zimska čarolija i ove godine u Kutini donosi bogat program

Glavni adut je klizalište od 500 kvadrata, no do 6. siječnja bit će sadržaja i za velike i male

1/2
Foto: Grad Kutina
Ovogodišnju Zimsku čaroliju, koja će se glavnim dijelom odvijati oko klizališta, predstavili su gradonačelnik Zlatko Babić, direktorica Turističkog ureda Grada Kutine Ivana Grdić te Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina

Kako bi i ove godine zima poprimila poseban sjaj, za to se pobrinula se Turistička zajednica Grada Kutine s bogatim programom Zimske čarolije.

Edukacija Grad Kutina – informiraj se i recikliraj

– Svake godine sve je veći broj posjetitelja na našem Trgu gdje se odvija Zimska čarolija. Očekujemo da će naši sugrađani i stanovnici okolnih mjesta posjetiti i ovogodišnju Zimsku čaroliju te sve srdačno pozivam da se nam dođu pridružiti – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuvši da je zadovoljan sadržajima prilagođenima i djeci i odraslima.

Manifestacija je počela proteklog vikenda otvorenjem klizališta i pratećim programom te će trajati sve do 6. siječnja, kada se zatvara i klizalište.

– Jedan od razloga za još bolju posjećenost svakako jest program, koji je ove godine sadržajno još i bogatiji, a posebno u dane vikenda. Bit će tu raznih programa za najmlađe posjetitelje, od atraktivnih animatora, kostimiranih likova, kreativnih radionica, predstava, facepaintinga, pisanja pisama djedu Mrazu i još mnogo toga, a svaku nedjelju palit će se adventske svijeće. U sklopu Zimske čarolije u Kutini održat će se i božićni sajam (od 20 do 21. prosinca), a ulicama grada sve do 26. prosinca vozi božićni vlakić. I ove godine grad ćemo osvježiti novim dekoracijama i atrakcijama koje će ga učiniti još privlačnijim i razlikovati ga ne samo od prošlogodišnjeg izdanja, već i od drugih adventskih događanja u Hrvatskoj – rekla je direktorica Turističkog ureda Grada Kutine Ivana Grdić. Vlakić će do 26. prosinca s Trga dr. Franje Tuđmana kretati od četvrtka do nedjelje od 16 do 20 sati te 24. i 25. prosinca u istom vremenu.

U gospodarstvo se ulaže 3,5 milijuna kuna godišnje iz gradskog proračuna Bespovratne potpore za razvoj od Grada dobilo 77 poduzetnika i obrtnika

Zima ne bi bila zima bez klizanja, te će na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje se i odvija cjelokupni program, dominirati klizalište s ledenom stazom oko fontane koje se prostire na čak 500 m2. Klizalište će biti otvoreno radnim danom od 13 do 21 sat, vikendom od 10 do 21 sat te blagdanima od 15 do 21 sat.

Direktor Komunalnih servisa Krešimir Lenić ističe sve veći interes za školu klizanja.

– Ove godine omogućili smo čak 180 mjesta za djecu u školi klizanja, a bude li zainteresiranih, postoji mogućnost škole klizanja i za odrasle. Za školu klizanja možete se prijaviti ili u TZ Grada Kutine ili u Komunalnim servisima, a svi podaci o prijavi nalaze se na web-stranicama navedenih ustanova. Sezonska ulaznica za klizanje iznosi 150 kn za djecu do 15 godina, a 200 kn za sve ostale te pozivam građane da nam se priključe na klizalištu – rekao je Lenić. Škola klizanja bit će održana u dva jednotjedna termina, bit će formirane tri grupe polaznika tako da će mjesta za sve zainteresirane mlade sigurno biti.

Javna prezentacija Proračun za 2020. je 190,3 milijuna kn

Vrhunac Zimske čarolije za najmlađe je dječji doček Nove godine u podne 31. prosinca gdje će biti i slastičarska radionica u sklopu koje će najmlađi moći napraviti svoju vlastitu slasticu. Uz mnoštvo noviteta, kvalitetnih sadržaja i ove godine, ističu organizatori, vrijedi popratiti Zimsku čaroliju u Kutini.