Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Javna prezentacija

Proračun za 2020. je 190,3 milijuna kn

Foto: Grad Kutina
Na prezentaciji prijedloga kutinskog proračuna okupilo se mnogo zainteresiranih

Grad Kutina u sljedećoj 2020. godini planira proračun na razini od 190,360.000 kuna, najavljeno je to na javnoj prezentaciji nacrta prijedloga proračuna. Pročelnik za financije Ivan Crnac istaknuo je da je proračun zapravo na razini prošlogodišnjeg koji je iznosio 154,6 milijuna, a njegovo uvećanje u odnosu na lani odnosi se na uvedenu novinu, a to je uvrštavanje sredstava za plaće zaposlenika u osnovnim školama u proračun.

Rebalans proračuna Virovitičko-podravske županije Proračun veći za 14 milijuna kuna

– Stvorili smo dobru podlogu za planiranje proračuna. U prethodnom razdoblju pokrili smo manjak koji je bio 12,8 milijuna te smo obavili puno aktivnosti kako bismo imali dobre temelje za planiranje realnog proračuna iduće godine – rekao je pročelnik Crnac.

– Nastavljamo s projektima koji imaju za cilj pomoći mladim obiteljima u nabavi udžbenika i opreme za učenike, pomoći ćemo gospodarstvo s ukupno 32 milijuna kn, dok same direktne potpore poduzetništvu iznose 11 milijuna – najavio je gradonačelnik Zlatko Babić

Kutina Bronca i hrvatski rekord na Svjetskom paraatletskom prvenstvu

U proračun su ušli i projekti zgrade po modelu POS-a na Trgu dr. Franje Tuđmana, most na Kutinici, društveni dom u Banovoj Jaruzi te obnova cesta u vrijednosti 7 milijuna kn.

– U proračunu moramo ostaviti i rezervu za potrebe Aglomeracije. Riječ je o projektu teškom 500 milijuna kn, a Grad Kutina putem Moslavine d.o.o. sudjeluje s nekih 20 milijuna kn i sredstva trebamo imati u pričuvi – zaključuje Babić.