Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Završen tečaj plivanja

Na besplatnom tečaju plivati naučila 152 mališana

Foto: Grad Belišće
Škola plivanja u Belišću provodi se organizirano od 1978. godine

Na bazenu u Belišću upravo je završena ovogodišnja škola plivanja koju je pohađalo čak 152 djece u dobi između 6 i 10 godina. Nositelj je projekta Zajednica športskih udruga grada Belišća, koja u njemu sudjeluje kao partner Športskoj zajednici Osječko-baranjske županije. Projekt na razini Hrvatske provodi Središnji ured za šport, dok je Grad Belišće u svome proračunu i ove godine izdvojio sredstva kako bi djeca s područja Belišća besplatno naučila plivati.

Zborovi su izveli po dvije pjesme, najbolji su i nagrađeni Dječji festival Na Vedrofonu nastupilo 400 malih pjevača

Škola plivanja u Belišću provodi se organizirano od 1978. godine i do sada ju je uspješno prošlo oko 6000 djece, a od 2013. godine ona je besplatna za svu djecu s područja grada Belišća.

Bazen Belišće proslavio je lani 40. rođendan i tada je bio najvredniji objekt društvenog standarda u Belišću. Sve je počelo povijesnim referendumom 28. veljače 1977., prvim od postanka radničkog upravljanja tvornicama. Gotovo 3000 radnika Kombinata izišlo je na referendum te je velikom većinom odlučeno da se krene u gradnju olimpijskog bazena, vrijednog tadašnja oko 24 milijuna dinara. Novac je prikupljen odricanjem radnika od samodoprinosa, regresa i putnih troškova te uz pomoć sredstava Kombinata Belišće i drugih investitora.

Uz brojne visoke uzvanike, Belišće proslavilo Dan grada Belišće je industrijski grad koji je ponosan na svoje 22 nacionalne manjine