Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Štrigova

Na brendiranju pušipela radi čitav niz stručnjaka

berba grožđa
Foto: Međimurska županija

U vinogradima obitelji Horvat u Svetom Urbanu održana je berba klonske selekcije autohtone sorte grožđa pušipel, koja je ponovo rezultirala odličnim urodom visoke kvalitete. Projekt klonske selekcije pokrenut je 2011. godine u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu te Društvom vinogradara i vinara Hortus Croatiae, uz podršku Međimurske županije, s ciljem stvaranja zaštićene međimurske robne marke za ovu autohtonu sortu. Na brendiranju pušipela radi čitav niz stručnjaka raznih profila okupljenih oko Centra pušipela u Štrigovi.

– Imamo proizvodnju, imamo kvalitetu, a sada moramo ulagati u marketing s ciljem širenja tržišta – rekao je tijekom berbe župan Matija Posavec. 

Većinom glasova za, uz tri glasa vijećnika iz Kluba HDZ-a protiv, Skupština je odlučila da Međimurska županija Ustavnom sudu Republike Hrvatske podnese zahtjev za ocjenu ustavnosti Većina za, uz tri glasa vijećnika iz Kluba HDZ-a protiv Ide se na Ustavni sud zbog upravljačkih prava nad bolnicom Projektom ITEO – popularizacija STEM-a u Međimurju, uspjeli smo ostvariti maksimalni opseg aktivnosti Pprojekt ITEO, popularizacija STEM-a u Međimurju Cilj je što više mladih uključiti u područje STEM-a Radio gorice za Katružu Humanitarna akcija Skupljeno 260 kg grožđa i 1050 eura za Katružu