Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Doček za Hrvoja i Matiju

Na električnom biciklu 30 tisuća km oko svijeta

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Na električnom biciklu Hrvoje je prošao gotovo 30 tisuća kilometara, postavši tako prvi čovjek kojem je to uspjelo

Brojni sugrađani i prijatelji dočekali su u Orahovici Hrvoja Jurića i Matiju Pospihalja, neustrašivi dvojac koji je nakon 133 dana završio misiju obaranja Guinnessovog rekorda. Na električnom biciklu Hrvoje je prošao gotovo 30 tisuća kilometara, postavši tako prvi čovjek kojem je to uspjelo.

Okupljanje građana treće životne dobi Orahovački umirovljenici proslavili svoj dan uz pjesmu, ples, druženje i kolače

Tijekom puta oko svijeta odvažni dvojac prošao je pola Europe, Rusiju, Australiju, Aljasku, Kanadu te dio SAD-a te u povratku nakon leta do Lisabona, Portugal, Španjolsku, Francusku i Italiju.

– Dečki, svaka čast. Čestitam vam do srca na ovom velikom, zaista ogromnom pothvatu. Hvala što ste putem promovirali Orahovicu, Slavoniju i Hrvatsku. Veselim se filmu koji ćete pripremiti i nadam se da će vaš pothvat potaknuti naše sugrađane da se počnu baviti sportom i pokušaju ostvariti nešto slično – poručila im je orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin.

Tijekom ovog nevjerojatnog putovanja, Hrvoja je pratio Orahovčanin Matija Pospihalj, koji je svaki prijateljev korak pratio okom kamere, fotoaparatom, snimajući i bilježeći svaki važniji trenutak. Od snimljenog materijala nastat će dokumentarac.