Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Okupljanje građana treće životne dobi

Orahovački umirovljenici proslavili svoj dan uz pjesmu, ples, druženje i kolače

Foto: Tomislav Pančić
Gradonačelnica Ana-Marija Petin zahvalila im je što su se odazvali pozivu i treću godinu zaredom okupili kako bi zajedno proslavili svoj dan

Međunarodni dan starijih osoba obilježen je i proslavljen u velikom šatoru u središnjem orahovačkom parku uz zvuke tamburaške i zabavne glazbe. Priredba u organizaciji Grada Orahovice i gradske Turističke zajednice okupila je velik broj umirovljenika koji su proveli ugodne trenutke uz pjesmu, ples, druženje, ručak i kolače.

BEZ LISTE ČEKANJA U orahovački vrtić i ove su godine upisani svi mališani

Bolja zdravstvena zaštita

Gradonačelnica Ana-Marija Petin zahvalila im je što su se odazvali pozivu i treću godinu zaredom okupili kako bi zajedno proslavili svoj dan.

– Ovo je prilika da vam naši mladi sugrađani budu na usluzi i zahvale vam se za sve ono za što ste kroz život ostavili traga u našem mjestu. Zahvaljujem mladim djelatnicima gradske uprave i Turističke zajednice jednako kao i članovima Udruge za promicanje alternativne i urbane kulture P.A.U.K. koji nam pomažu svake godine – kazala je gradonačelnica Petin.

Ona je naglasila kako su u proteklih nekoliko godina u gradskoj upravi radili na tome da umirovljenicima olakšaju treću dob pa su tako poboljšali zdravstvenu zaštitu za sve građane u obliku financiranja internista i urologa te liječnika u hitnoj službi. Povećana je isplata uskrsnica i božićnica te se provodi i projekt Zaželi sa zaposlenih 30 žena koje pomažu starijima. Oni koji žele pohađati informatičke tečajeve mogu se javiti u dvije umirovljeničke udruge koje rade na području grada. S Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo iz Osijeka dogovoreno je da studenti koji pohađaju studij fizioterapije u Orahovici održavaju praksu u za to uređenim prostorijama zgrade fakulteta i svi članovi umirovljeničke udruge moći će besplatno ići na terapije.

Najbolji učenici na prijmu kod gradonačelnice Petin čestitala najboljim orahovačkim učenicima – Doris, Ani i Branimiru

Pravilno postupanje s otpadom

Gradonačelnici i mladima u ime obiju udruga zahvalila je predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba Elza Blagajac.

Proslavi je prethodilo predavanje kao nastavak zajedničkog projekta Grada Orahovice i Općina Crnac, Čačinci i Zdenci s ciljem osvještavanja građana i stvaranja osjećaja zajedničke odgovornosti za pravilno postupanje s otpadom, ponajprije u svrhu smanjenja stvaranja otpada te povećanja učinka odvojenog skupljanja otpada.

Kako pravilno postupati s otpadom i kako voditi brigu o zaštiti okoliša bile su teme radionice koju je vodila Marija Brebe iz tvrtke Peritum usluge.