Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Dobra kupališna sezona

Na Gradskim bazenima već 26.000 kupača

Foto: Maja Muškić
Nepovoljno je vrijeme glavni razlog zbog čega smo na prvi top vikend sezone morali pričekati sve do 20. i 21. srpnja, kada je na Gradskim bazenima boravilo 3000 kupača, ističe Univerzalov direktor Stjepan Ripić

Od otvorenja kupališne sezone 22. lipnja pa do 15. kolovoza na Gradskim je bazenima u Đakovu osvježenje pronašlo 26.000 posjetitelja.

– Dobra je to brojka, uzme li se u obzir da smo bazene zbog radova u koritu olimpijskog bazena, koje je usporavalo loše vrijeme, otvorili kasnije nego lani, a ni srpanj nije bio tipičan ljetni mjesec – kaže Univerzalov direktor Stjepan Ripić.

Marin Mandarić Priznanje Instituta Gradu Đakovu petica za transparentnost

Upravo je neuobičajeno svježe i kišno vrijeme uzrokovalo “srpanjsku rupu”, pa su između 9. i 16. srpnja bazeni zjapili prazni.

– Nepovoljno je vrijeme glavni razlog zbog čega smo na prvi top vikend sezone morali pričekati sve do 20. i 21. srpnja, kada je na Gradskim bazenima boravilo 3000 kupača. Drugi je udarni vikend bio od 9. do 11. kolovoza s više od 4000 posjetitelja. Veliki je interes za obiteljske pakete sezonskih ulaznica koje smo uveli lani, a dosad ih je prodano stotinjak – dodaje Ripić i naglašava da su đakovačke cijene ulaznica uvjerljivo najpovoljnije u Slavoniji i Baranji.

Gradski su bazeni tradicionalno već, kad živa na termometru preskoči 30, mjesto najboljeg ljetnog odmora i zabave, posebno za djecu i mlade, kupalište koje privlači goste iz cijelog okruženja.      

U Đakovu potpisano 111 ugovora Za gospodarstvenike i poljoprivrednike više od milijun kuna potpora iz proračuna