Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
U Đakovu potpisano 111 ugovora

Za gospodarstvenike i poljoprivrednike više od milijun kuna potpora iz proračuna

Foto: Grad Đakovo
Još je ostalo novca za poljoprivredu pa je gradonačelnik pozvao sve zainteresirane da se prijave za potpore

Ukupno 111 ugovora vrijednih 1,036.566,12 kn za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja gospodarstva na području Grada Đakova i potpora iz Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Đakova za razdoblje od 2018. do 2020. godine u Maloj gradskoj vijećnici potpisao je gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić. Na svečanom potpisivanju gradonačelnik Mandarić rekao je da je na javni poziv za potpore u gospodarstvu ukupno pristiglo 127 prijava.

očuvanje tradicije Svečanom povorkom završili 53. Đakovački vezovi

Privremeno obustavljen

– Sklopljeno je 96 ugovora sa 73 korisnika u vrijednosti od 898.845,31 kunu. Za gospodarstvo je u proračunu ukupno planirano 1,065.000 kuna – kazao je gradonačelnik.

Javni poziv privremeno je obustavljen jer je iznos prijava dosegao iznos osiguran za potpore u gospodarstvu u proračunu. Najviše zahtjeva, dodao je gradonačelnik, bilo je za Mjeru 2 (nabava i ugradnja strojeva i opreme, ukupno 51). Također, rekao je gradonačelnik, devet gospodarstvenika dobilo je maksimalan iznos potpora za kupnju strojeva i opreme u vrijednosti od 30.000 kuna.

Mladi: snaga zajednice Mladi Đakovčani osmislili Hobby Lokator za kvalitetnije slobodno vrijeme

Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Đakova za razdoblje od 2018. do 2020. godine i dalje je otvoren.

Podizanje nasada

Do sada je pristiglo 16 prijava, a sklopljeno je 15 ugovora s 14 korisnika ukupne vrijednosti 137.720,81 kunu. U proračunu je za ovu svrhu planirano ukupno 1,420.000 kuna pa je gradonačelnik i ovom prigodom pozvao poljoprivrednike da se prijave i iskoriste ove mjere.

Najviše potpora, ukupno devet, dodijeljeno je za tzv. Mjeru 1 koja se odnosi na podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada. 

Uređenjem kata na zgradi Dječjeg vrtića Đakovo u Botićevoj bit će mjesta za još 60-ak djece Liste čekanja za vrtić manje, u rujnu će se upisati najveći broj mališana dosad