Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Uređenjem kata na zgradi Dječjeg vrtića Đakovo u Botićevoj bit će mjesta za još 60-ak djece

Liste čekanja za vrtić manje, u rujnu će se upisati najveći broj mališana dosad

Foto: Grad Đakovo
Dok im se dograđuju ili grade novi vrtići, mali Đakovčani su se pokazali u najboljem svjetlu na Olimpijskom festivalu u Našicama, osvojili su treće mjesto

Rekonstrukcija zgrade Dječjeg vrtića Đakovo u Botićevoj ulici u punom je jeku. Nadogradnjom kata vrtić dobiva tri moderno uređene sobe dnevnog boravka s garderobom i sanitarnim čvorom, a otvorit će se tako prostor za boravak još 60-ak mališana. Uz to, na katu će biti uređena mala dvorana, zbornica/knjižnica, dva ureda i pomoćni prostor.

đakovo Sajam u srcu Slavonije koji popularizira poljoprivredu i selo, ali i nove poslovne prilike

Djece ne nedostaje

Trenutačno Dječji vrtić Đakovo u trima kućama, u Botićevoj, Mažuranićevoj i Vili, ima kapacitet za 290 djece. Početkom rujna, nakon opremanja kata, Dječji vrtić Đakovo, kaže ravnateljica Ambra Kordić, moći će primiti najveći broj mališana ikada, što će znatno smanjiti liste čekanja. Projekt je vrijedan 2,3 milijuna kuna.

Od toga, Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku sufinancira radove sa 668.864 kuna. Usto, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU za projekt je izdvojilo 350.000 kuna. Izvođač radova je tvrtka Tehno-Elektro d.o.o. U okviru projekta je i postavljanje nove ograde.

Osim dogradnje katnog prostora u Botićevoj, Grad Đakovo planira nove vrtićke kapacitete i u prigradskim naseljima. Upravo je započela gradnja vrtića u Piškorevcima. Grad je lani na Program mjera ruralnog razvoja prijavio gradnju tog vrtića te dobio oko 3,7 milijuna kuna. Vrtić u Piškorevcima, kao najvećem prigradskom naselju, bit će u funkciji za godinu dana, a mjesta će biti za dvije odgojne skupine.

Potpisan sporazum Pilot-program "Dobri gradovi"

Gradi se, inače, na prostoru nekadašnjih školskih stanova koje je Grad Đakovo kupio. Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 4,8 milijuna kuna. Djeca iz Piškorevaca dosad su išla u vrtiće u Đakovu i obližnjem Vrpolju. Mališana ne nedostaje pa se ne treba brinuti da kapacitet vrtića u Piškorevcima neće biti popunjen. Intenzivan početak radova, nakon pripremnih, započet će 10. lipnja, ugovoreni rok iznosi 18 mjeseci, no plan je dovršiti zgradu znatno ranije.

Grad Đakovo kupio je i poslovni prostor u svom naselju Sjever gdje se također planira graditi dječji vrtić.

Gradsko vijeće nedavno je izglasalo, nadalje, Odluku o sufinanciranju djece s područja Grada, a koji pohađaju vrtić u nekoj drugoj jedinici lokalne samouprave, što do sada nije bio slučaj.

Đakovčani treći

A đakovački mališani pokazali su se u najboljem svjetlu na 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Osječko-baranjske županije, održanome na Gradskom stadionu u Našicama. U pet sportskih disciplina natjecalo se oko 400 djece iz 11 vrtića, od toga 20 djevojčica i 20 dječaka Dječjeg vrtića Đakovo koje je pripremala trenerica Danijela Varnica, magistra kineziologije. Đakovčani su u ukupnom poretku osvojili treće mjesto, dok su najuspješniji bili domaćini iz Dječjeg vrtića Zvončić, drugi su bili vrtićarci iz Sjenčice Osijek, a trofej Fair play pripao je Dječjem vrtiću Lane iz Osijeka.

Sve snažniji razvoj kulture u Đakovu, potvrda i 12. Dioniz Đakovo ponovno kao europsko središte kazališne mladeži