Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Čelnici obilaze županiju i građanima prezentiraju pogodnosti koje nude

Na Hvaru i Visu najviše pitali za poticaje ribarstvu i OPG-ovima

Predstavljanje županijskih potpora na Hvaru i Visu
1/3
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Ovo je odlično, pronašao sam više programa i poticaja koje mogu iskoristiti i svakako ću se prijaviti, rekao je instalater Marko Poduje

Čelnici Splitsko-dalmatinske županije uz promociju četvrt stoljeća postojanja županije obilaze gradove kako bi u direktnom kontaktu s ljudima promovirali programe, poticaje i projekte kojima Županija želi stvoriti bolje uvjete za život i poslovanje građanima. Stoga su župan Blaženko Boban sa zamjenikom Antom Šošićem, pročelnicima Davorom Pavićem i Stipom Čogeljom, ravnateljem Lučke uprave SDŽ-a Domagojem Maroevićem i vijećnikom Tonćijem Božanićem posjetili Grad Hvar kako bi promovirali programe i poticaje Županije. U tom su gradu njihov štand posjetili brojni građani te ministar uprave Lovro Kuščević i gradonačelnik Hvara Rikardo Novak.

Svečano proslavljen Dan Splitsko-dalmatinske županije Županija obilježila četvrt stoljeća postojanja Boban: Ključ opstanka županija je u decentralizaciji

Sve na jednom mjestu

– Želja nam je pojačati predstavljanje naših programa i poticaja i u neposrednom kontaktu informirati građane, a ono što me posebno veseli jest slušati građane s novim idejama i novim prijedlozima te ih pokušati implementirati u dosadašnje programe. Na Hvaru, kao što smo i očekivali, najviše upita i interesa građana bilo je za područje turizma i ribarstva, ali nisu zaostali ni upiti iz poljoprivrede, odnosno o poticajima za OPG-ove – kazao je župan Blaženko Boban.

Štand je posjetio i Nenad Nizić, vlasnik splitskog hotela Vestibul, te predsjednik grupacije STORIES, jedinstveni luksuzni hoteli.

– Slučajno sam se zatekao na otoku Hvaru, ovo je fantastično iz dva razloga, sviđa mi se ovaj način promocije koji je neposredan. Čestitam svima u Županiji jer na jednom mjestu imam prilike razgovarati sa županom, njegovim zamjenicima i pročelnicima, a i sam sam zatečen količinom programa i poticaja koje Županija nudi. Svatko može pronaći sebe u onome što županija nudi i zato ću sa zadovoljstvom nositi majicu Splitsko-dalmatinske županije koju sam dobio na štandu – izjavio je Nenad Nizić.

Studenti Splitsko-dalmatinske županije prvi u RH mogu besplatno putovati po cijeloj zemlji Potpisan ugovor između Županije i Hrvatskih željeznica Redovni studenti besplatno vlakom do fakulteta po cijeloj Hrvatskoj

Nakon Hvara, župan je sa svojim suradnicima posjetio je i otok Vis gdje ga je među prvima dočekao i gradonačelnik Visa Ivo Radica.

– Žitelje Visa najviše su interesirali poticaji iz područja OPG-ova i ribarstva, a bilo je upita i za ruralni razvoj. Ljude je jako iznenadilo i razveselilo što sve informacije mogu dobiti na jednom mjestu – kazao je I. Radica.

Potpore za poduzetnice

Mladi radnik Marko Poduja, koji radi kao instalater na otoku Visu, pronašao je i poticaje za sebe.

– Ovo je odlično, mi na otoku uvijek smo slabije informirani te smatram da je ovaj potez bio pun pogodak, pronašao sam više programa i poticaja koje mogu iskoristiti i svakako ću se prijaviti – rekao je Marko Poduje.

Zanimljiv je bio i interes vlasnika vinoteke Wiliama Dušaka koji sedam mjeseci u godini provede na otoku Visu, a njegova kći vodi trgovinu nautičkom opremom. 

– Nažalost, moje je prebivalište u Zagrebu, no moja kći živi i radi ovdje te će se prijaviti na program koji se odnosi na mlade žene poduzetnice. Svaka mjera i poticaj doprinose daljnjem razvoju otoka Visa – istaknuo je Wiliam Dušak.

U zaseoku Ninčevići otvorena nova OŠ Kralja Zvonimira naselje Ninčevići U Solinu otvorena novoizgrađena osnovna škola