Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Lipiku održan peti i dosad najbolji Dan voćara

Na jesenskom sajmu više od 50 izlagača

dan voćara
Foto: Lipički compas
S obzirom na stalan rast broja izlagača, posve je sigurno da će se ovaj sajam nastaviti održavati i sljedećih godina – rekao je gradonačelnik Kasana

Petu godinu zaredom u Lipiku je prvog dana jeseni održan Dan voćara. Uz stručni panel LAG-a Zeleni trokut o uzgoju, preradi i trženju lješnjaka na malim obiteljskim voćnjacima, središnji dio manifestacije zauzeo je jesenski sajam voća, voćnih prerađevina i proizvoda vezanih za poljoprivredu i poljoprivrednu proizvodnju.

Agencija Lira U Lipiku ponosni na ostvarene rezultate Prvaci Hrvatske u povlačenju novca iz EU

Više od 50 izlagača predstavilo se bogatom ponudom, od alata, sadnica i mehanizacije do proizvoda, voća i povrća te suvenira lipičkog kraja. Posjetitelji su mogli uživati i u demonstraciji tradicionalnog načina pečenja pekmeza i rakije, ali i kušati raznovrsne kolače.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana ovom je prilikom podsjetio kako je prije pet godina tvrtka Frutarija d.o.o. otvorila smještajne rashladne kapacitete za voće i povrće, što je potaknulo Lipičane, ali i građane susjednih gradova i naselja na proizvodnju voća i povrća potrebnih za tržište.

pivo Ideja nogometnog kluba U Lipiku će se navijati 
uz prvo nogometno pivo

– S obzirom na stalnu tendenciju rasta broja izlagača, posve je sigurno da će se ovaj sajam nastaviti održavati i sljedećih godina – rekao je Kasana.

Pčelarske udruge Pakrac-Lipik i Zlatna dolina iz Požege u suradnji s Turističkom zajednicom grada Lipika organizirale su senzorsko ocjenjivanje meda s područja Požeško–slavonske županije, a nakon stručnog panela gradonačelnik Kasana i dožupan Željko Jakopović najboljima su podijelili medalje i diplome. Za ukupnog pobjednika Požeško-slavonske županije ocijenjen je bagremov med Damira Sertića iz Požege, dok je na području Lipika najboljim medom ocijenjen onaj Bore Tutića, odnosno na području Pakraca med Ružice Nezić.

Najbolji kolač pripremila je udruga LIDO iz Dobrovca, a najbolji pekmez od šljiva Udruga žena Donji Čaglić.

Lipik Aplikacija Virtualna šetnja po svim zgradama i prirodi Lipika