Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
OBILJEŽENA 13. OBLJETNICA TRAGEDIJE

Na Kornatu odali počast poginulim vatrogascima

Izaslanstva su zapalila svijeće za poginule u akciji gašenja požara na otoku Kornatu
Foto: Šibensko-kninska županija
– Obitelji i prijatelji stradalih vatrogasaca te sudionici komemoracije posjetili su potom poprište tragedije, 12 kamenih križeva izgrađenih prema projektu arhitekta Nikole Bašića – izvijestili su iz šibensko-kninske županije.

U spomen-parku na otoku Kornatu obilježena je 13. godišnjica stradanja dvanaestorice vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnoga. U kapelici sv. Florijana za njih je održana Služba riječi s odrješenjem koju je predvodio don Franjo Glasnović.

Obljetnica Kornatske tragedije Srce Kornatsko 10. godišnjica Kornatske tragedije Zajedno za ‘Srce kornatsko’: lampioni će poletjeti iz cijele Hrvatske

Molitvi su prisustvovale obitelji i prijatelji stradalih, kolege i prijatelji vatrogasci te lokalni i državni dužnosnici koji su paljenjem svijeća odali počast stradalim vatrogascima. Zajednički vijenac u ime Predsjednika RH, Predsjednika Hrvatskog sabora i Predsjednika Vlade RH položili su njihovi izaslanici: glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev i savjetnik Predsjednika Dragan Lozančić

. U ime Šibensko-kninske županije stradalim vatrogascima počast je odao župan Goran Pauk te izaslanstva gradova Šibenika i Vodica, općina Tisno i Murter-Kornati, Ministarstva obrane, Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, te izaslanik Policijske uprave šibensko-kninske, koji su zapalili svijeće.

– Obitelji i prijatelji stradalih vatrogasaca te sudionici komemoracije posjetili su potom poprište tragedije, 12 kamenih križeva izgrađenih prema projektu arhitekta Nikole Bašića – izvijestili su iz šibensko-kninske županije.

Start biciklističkog maratona za vatrogasce s Kornata ruta od 320 kilometara Iz Siska krenuo biciklistički maraton u čast stradalim kornatskim vatrogascima

U jednoj od najvećih mirnodopskih nesreća u Hrvatskoj život su izgubili Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin. Jedini vatrogasac koji je preživio ovu tragediju je Frane Lučić iz Tisnog.