Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
odlični rezultati

Na Kvarneru u prva četiri mjeseca 5 posto više turističkih noćenja

Opatija
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Više od polovice noćenja, 54 posto, ostvareno je u hotelima, dok je 24 posto noćenja bilo u  privatnom smještaju, a 11 posto u kampovima

U prva četiri mjeseca ove godine na Kvarneru je ostvareno oko 787.000 turističkih noćenja, što je 5 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, pri čemu je više od polovice noćenja ostvareno u hotelima, izvijestili su iz Turističke zajednice Kvarnera.

Najviše noćenja, uz domaće goste, ostvarili su gosti iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Italije, a boravili su najviše na Opatijskoj rivijeri, Krku, riječkom području, Lošinju te na crikveničko-vinodolskoj rivijeri

Više od polovice noćenja, 54 posto, ostvareno je u hotelima, dok je 24 posto noćenja bilo u  privatnom smještaju, a 11 posto u kampovima.  

Tijekom vikenda uoči Međunarodnog praznika rada, od petka do ponedjeljka, na Kvarneru je ostvareno 165.000 turističkih noćenja. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Slovenije, Austrije i Italije te domaći turisti.

U hotelima je ostvareno 68.000 noćenja, u kampovima 47.000, a 38.000 u privatnom smještaju. Gosti su se najviše odmarali na Krku, opatijskoj rivijeri i na  Lošinju.

Dubrovnik Dubrovačko-neretvanska županija U četiri mjeseca 2 posto više turističkih noćenja