Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Natjecalo se ukupno sedam srednjih škola

Na petom Palačinka kupu podijeljeno više od 1000 palačinki

storyeditor/2024-05-10/smz_a_slager_palacinke_foto_nikola_cutuk_pixsell__2_.jpg
1/2
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL OVAJ KUP prigoda je da srednje škole koje sudjeluju u natjecateljskom dijelu dodatno promoviraju svoje programe
U organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Srednje škole Viktorovac Sisak održano je natjecanje učenika u pripravljanju palačinki

U organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Srednje škole Viktorovac Sisak održan je peti Palačinka kup, natjecanje učenika u pripravljanju palačinki. Natjecalo se ukupno sedam srednjih škola dok su dvije osnovne škole bile izvan konkurencije.

Pokazali znanje

– Palačinka kup je prigoda da naše srednje škole, koje sudjeluju u natjecateljskom dijelu, dodatno promoviraju svoje programe, kao što su ih promovirali i na Festivalu srednjih škola. Međutim, ovo je prigoda i za posjetitelje izvan naše županije da upoznaju Sisak i Sisačko-moslavačku županiju, što znači da Palačinka kup doprinosi proširenju turističke ponude, budući da nam je došlo čak pet škola izvan naše županije. Ovo je također prigoda da učenice i učenici pokažu svoje sposobnosti, vještine i znanje u središtu Siska pred svojim prijateljima, drugim učenicima, profesorima, posjetiteljima što je iznimno važno za sigurnost učenika u dijelu obrazovanja za koji se pripremaju. Vrlo smo zadovoljni ovakvim manifestacijama, posebno zato što one privlače naše sugrađane svih životnih dobi – rekao je župan Ivan Celjak koji je otvorio manifestaciju.

Srednja škola Viktorovac Sisak, zajedno sa Sisačko-moslavačkom županijom, organizira ovu manifestaciju koja svake godine uključuje sve više škola.

OVAJ KUP prigoda je da srednje škole koje sudjeluju u natjecateljskom dijelu dodatno promoviraju svoje programe
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL OVAJ KUP prigoda je da srednje škole koje sudjeluju u natjecateljskom dijelu dodatno promoviraju svoje programe

– Naša škola peti put organizira ovaj festival. Sad je već postao natjecateljski, ali i tradicionalan. Ovdje su, osim toga, i druge škole koje će promovirati ugostiteljska zanimanja. Ove godine palačinke se pripremaju na dva načina, pečemo tradicionalne palačinke i bezglutenske, a konobari će raditi barske mješavine. Naši medicinari će provjeriti koliko su te palačinke utjecale na zadovoljstvo, jer kažu da stres povećava šećer. A mi ćemo ovako, uz dobre palačinke i dobru atmosferu, među ljudima širiti ugodu pa mislimo da će i nalazi provjere šećera u krvi biti dobri – rekla je ravnateljica Srednje škole Viktorovac Sisak Koraljka Porić.

Proglašeni najbolji

Podijeljeno je u konačnici više od 1000 palačinki. Najuspješniji sudionici Petog palačinka kupa su učenici Obrtničko-tehničke škole Slavonski Brod u kategoriji izgleda i okusa, dok je Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac pobijedila u kategoriji količine ispečenih palačinki.

U pripravi barskih mješavina u kategoriji izgleda i okusa pobijedila je Nikolina Mandir iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb te u kategoriji stručni rad barske mješavine Lirijana Jakšić iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac.

storyeditor/2024-05-10/tereni_bazen_A.jpg Planira se iznos za dogradnju postojećeg dječjeg igrališta u Ulici Ruđera Boškovića Kod bazena teniski tereni, prema naseljima staze i rasvjeta storyeditor/2024-05-09/projekt_dnz.png Ekologija, upravljanja rizicima, poljoprivreda Županiji odobreni novi interregionalni projekti storyeditor/2024-05-12/20240507_105126-1.jpg 10 godina od poplave u Gunji Kuće su obnovljene, ali nakon poplave gospodarstvu nitko nije pomogao