Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Planira se iznos za dogradnju postojećeg dječjeg igrališta u Ulici Ruđera Boškovića

Kod bazena teniski tereni, prema naseljima staze i rasvjeta

storyeditor/2024-05-10/tereni_bazen_A.jpg
Foto: Grad Koprivnica Grad je odlučio izmijeniti plan gradnje komunalne infrastrukture u ovoj godini koji će, po novome, iznositi oko 5,9 milijuna eura
Prijedlog novog plana gradnje naći će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća Koprivnice, vjerojatno u lipnju. Riječ je o povećanju iznosa od čak 73 posto

Grad je odlučio izmijeniti plan gradnje komunalne infrastrukture u ovoj godini koji će, po novome, iznositi oko 5,9 milijuna eura.

Riječ je o povećanju iznosa od čak 73 posto jer je program gradnje koji je usvojen s proračunom za ovu godinu prvotno iznosio oko 3,4 milijuna eura. No promijenili su se planirani iznosi za brojne projekte, a uvršteni su i neki novi.

Prijedlog novog plana gradnje naći će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća Koprivnice, vjerojatno u lipnju, koje će donijeti odluku o izmjenama svih stavki.

Proširenje stambene zone

Tako se, primjerice, ove godine planiraju novi radovi u sportsko-rekreacijskoj zoni kod gradskih bazena Cerine u Koprivnici, koji nisu bili prvotno planirani. Dodaje se početni iznos od 26.000 eura za izradu projektne dokumentacije i svih pratećih troškova za ishođenje akta za gradnju za razvoj rekreacijske zone Cerine.

– To u prvoj fazi uključuje izgradnju teniskih terena. Projekti se izrađuju u svrhu prijave na javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini – tumače u Gradskoj upravi.

Osim toga, na tom području Koprivnice planira se i proširenje stambene zone Cerine, a vrijednost svih radova je 472.500 eura. Riječ je o nastavku građenja prometnice te sve popratne radnje do ishođenja akta za uporabu, ali i nastavak građenja kabelske kanalizacije i javne rasvjete.

Osim projekata za teniske terene na Cerinama, potpuno nova stavka u programu građenja za ovu godinu je i iznos za nova dječja igrališta i sportsko-rekreacijske sadržaje od 91.300 eura.

– Programom gradnje za ovu godinu predviđen je trošak namijenjen za izgradnju i uređenje novih dječjih igrališta i sportsko-rekreacijskih sadržaja na području grada. Planira se iznos za dogradnju postojećeg dječjeg igrališta u Ulici Ruđera Boškovića koji je prijavljen za sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Tu je i rekonstrukcija postojećeg dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Tratinčica, objekt Zvjezdica, za koji su dobivena sredstva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima – tumače u Gradskoj upravi.

Rasvjeta za novu stazu

Nove stavke u programu gradnje razveselit će i stanovnike Koprivničkog Ivanca, Draganovca i Štaglinca. Planirano je 5700 eura za izradu projektne dokumentacije osvjetljenja staze uz dio Ivanjske ceste u Koprivnici ukupne dužine oko 1800 metara.

– S obzirom na povećanu frekventnost pješaka i biciklista po Ivanjskoj, uz novu stazu planira se izgradnja javne rasvjete koja će omogućiti veću sigurnost za stanovništvo koje živi u Koprivničkome Ivancu, a putuje na posao i u školu u Koprivnicu, kao i za stanare Ivanjske ceste – ističe se u prijedlogu.

Na jednom mjestu je sva svoja zanimanja predstavilo svih osam vinkovačkih srednjih škola Dan otvorenih vrata Osmaši iz prve ruke vidjeli što sve nude vinkovačke srednje škole hrk zaprešić prvak lige Zaprešić Zaprešić prvak: pobjedom otpratili dvojicu igrača u mirovinu storyeditor/2024-05-12/20240507_105126-1.jpg 10 godina od poplave u Gunji Kuće su obnovljene, ali nakon poplave gospodarstvu nitko nije pomogao