Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Zaprešić

Zaprešić prvak: pobjedom otpratili dvojicu igrača u mirovinu

hrk zaprešić prvak lige
Foto: Zaprešić
Ishod posljednjeg kola bio je manje važan. Seniori su prije dva kola osigurali naslov prvaka, a pobjedom u posljednjoj utakmici samo su to i potvrdili

Domaći susret protiv rukometaša Dubrave prošle je subote bio posljednji u sezoni 2023./2024. za ekipu MRK Zaprešić. Iako su već ranije osigurali naslov, pobjedom u 26. kolu sokoli su uveličali proslavu naslova prvaka, izvijestio je klub.

Dogodine drugačije uloge

– Ishod posljednjeg kola 2. HRL Sjever za Zaprešić je bio manje važan. Seniori su prije dva kola osigurali naslov prvaka, a s pobjedom u posljednjoj utakmici samo su to i potvrdili. Uz podršku svojih navijača upisali su pobjedu protiv druge ekipe Dubrave. Gosti su u većem dijelu susreta imali prednost, a u nekoliko navrata vodili su čak i s pet golova prednosti. U drugom poluvremenu sokoli su se probudili, odigrali čvršću obranu koja je u konačnici rezultirala vraćanjem u utakmicu i pobjedom. Nakon utakmice u zaprešićkom domu rukometa, održana je dodjela pehara i medalja najboljoj ekipi 2. HRL Sjever. Svečanu dodjelu uveličala je i prisutnost gradonačelnika Zaprešića Željka Turka te njegova zamjenika Alana Labusa. Osim za cijelu ekipu iz kluba, ovo je bio poseban dan za dvojicu igrača koji su se oprostili od svoje igračke karijere u dvoranskom rukometu. To su Tomislav Lauš i Ivan Jurić koji su u subotu odigrali svoju posljednju utakmicu za Zaprešić, ali i u karijeri. Predsjednik MRK Zaprešić Josip Kovačec te dopredsjednik Matija Teur uručili su im zahvalu za dugogodišnji doprinos razvoju zaprešićkog rukometa, kao i dres s njihovim brojem – kažu u klubu.

– Ušli smo jako čudno u utakmicu s velikim oscilacijama u napadu i obrani. Izgledalo je kao da smo unaprijed upisali pobjedu. Na poluvremenu smo se malo konsolidirali, dogovorili se da ćemo stisnuti i završiti sezonu kako samo priliči prvaku. Mislim da su dečki odlučili da nas neće pustiti u mirovinu s porazom i hvala im na tome. Hvala još jednom svima, od uprave, suigrača i pogotovo navijača koji su nas pratili svaku utakmicu doma te u gostima. Nisam mogao naći bolju sredinu za oprostiti se od igranja rukometa. Sad idemo proslaviti i vidimo se iduće godine u 1. HRL Sjever. U u malo drugačijim ulogama, ali i dalje uz Zaprešić – rekao je Tomislav Lauš, igrač MRK Zaprešić. Njegov suigrač Ivan Jurić istaknuo je da su u utakmici protiv Dubrave već bili u slavljeničkom raspoloženju.

Naš se uspjeh cijeni

– Nije to naša najbolja utakmica ove sezone, niti polusezone. Bili smo jako opušteni, što nije ni za zamjeriti dečkima jer smo osigurali naslov dva tjedna ranije. Sve je nekako trebalo biti u svečanom tonu. Dubrava je povela, ali smo si međusobno rekli da nam neće jedan poraz kvariti proslavu. Onda smo se malo skupili, okrenuli rezultat i slavili s jednim golom razlike. Sretan sam što smo završili pobjedom. Nakon toga, uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika lige. Moram priznati da su medalje jako lijepe, a jako imponira i što je došao i politički vrh grada Zaprešića. Gradonačelnik i njegov zamjenik uručili su nam medalje, što znači da je to imalo odjeka u gradu i da se taj naš sportski uspjeh cijeni. Nadam se da će se tako pratiti i 1. HRL Sjever – kazao je Jurić.

storyeditor/2024-05-06/ZapresicB__1_.jpg U lipnju izložba na Šetalištu kardinala Kuharića Građani pozvani da fotografijama pokažu zašto vole grad Zaprešić Osnovna glazbena škola Zaprešić Glazbena škola počinje u rujnu: zadatak je da povećamo broj učenika storyeditor/2024-04-29/ZapresicB.jpg Grad Zaprešić organizirao radionice i predavanja Jezero Zajarki od otpada čistili i ronioci iz nekoliko hrvatskih gradova