Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Dan otvorenih vrata

Osmaši iz prve ruke vidjeli što sve nude vinkovačke srednje škole

Na jednom mjestu je sva svoja zanimanja predstavilo svih osam vinkovačkih srednjih škola
1/2
Foto: Grad Vinkovci

Uoči skorašnjih upisa u srednje škole, u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca iz Vinkovaca održan je Dan otvorenih vrata srednjih škola. Kako je rečeno, ovo je prvi put da se u ovakvom obliku, na jednom mjestu, učenicima iz prve ruke predstavlja što vinkovačke škole nude te da će im to uvelike pomoći kod odabira nove škole.

– Svih je osam srednjih škola ovdje i zajedno predstavljamo što naše škole mogu ponuditi osnovnoškolcima. U prošlosti su ovakvi dani bili organizirani na drugačiji način, a sada učenici obilaze štandove i zadržavaju se tamo gdje ih nešto najviše zanima – rekao je u ime ravnatelja Zlatko Ruščić, ravnatelj Tehničke škole Ruđera Boškovića.

Zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić kazao je da vinkovačke srednje škole imaju odlične programe i rezultate ta da će osmaši svakako moći pronaći neku školu za sebe.

– Nakon završetka osnovnoškolskog obrazovanja, naši su učenici na životnoj prekretnici. Ovdje svi mogu dobiti detaljne informacije koje su im potrebne za gradnju daljnje karijere – kazao je Romić. 

storyeditor/2024-05-02/izazov_1.jpg Završen izazov "Isključi se" koji je postavio gradonačelnik Izlet za učenike koji su najbolje proveli vrijeme bez mobitela storyeditor/2024-05-02/IMG-20240502-WA0040.jpg Uz osobe u dobi od 65 godina i starije obuhvaćene su i osobe s invaliditetom Novi ugovori za projekt Zaželi: Ovo je drukčije, ali mislim da ću se snaći Smotra Lidrano je u Vinkovcima okupila oko 800 učenika iz cijele Hrvatske Državna smotra Oko 800 učenika iz cijele Hrvatske sudjelovalo na smotri LiDraNa