Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Svečana sjednica

Na proslavi Dana Karlovačke županije dodijeljena javna priznanja

Svečana sjednica povodom dana Karlovačke županije
Foto: Edina Žuko/PIXSELL
Amirudin Talakić, karlovački liječnik dobio je priznanje za životno djelo i to za poseban doprinos u razvoju sporta, humanitarnom djelovanju, radu kao liječnik, političkom angažmanu i zbog puno sati volonterskog rada

- Zahvalan sam svim, posebno mojoj obitelji, supruzi, sinu koji su imali razumijevanja za moja česta izbivanja. Zahvalan sam u ime svih nagrađenih, jer ovakve nagrade znače da ljudi ipak prepoznaju naš trud i volju da pomažemo drugima na volonterskoj razini. Moj rad, a tako vjerujem i drugih nagrađenih, baziran je na ljubavi prema Hrvatskoj - kazao je Amirudin Talakić, karlovački liječnik kojemu je dodijeljeno priznanje za životno djelo na proslavi Dana Karlovačke županije. Nagradu je dobio za poseban doprinos u razvoju sporta, humanitarnom djelovanju, radu kao liječnik, političkom angažmanu i zbog puno sati volonterskog rada.

Javna priznanja županije dobili su Boris Ferkula i Stjepan Basar, poduzetnici koji zapošljavaju i imaju svjetski priznate poslovne rezultate. Javna priznanja dobili su i Športsko društvo slijepih Četiri rijeke Karlovac, Nacionalno svetište Sv. Josipa, Udruženje obrtnika grada Karlovca i Savez udruga Hrvatskog časničkog zbora Karlovačke županije.

- Puno smo toga napravili u četiri godine, a novom vodstvu županije želim da ima i bolje rezultate. Samo jedan detalj, a to je bezuvjetno mišljenje državne revizije devet godina za redom o našem proračunu, govori u prilog da smo radili transparentno, i da smo svima, od školstva, socijale, poduzetnika, do pojedinaca, pomagali kroz brojne projekte i subvencije - kazao je Ivan Vučić, karlovački župan.

Na obilježavanju Dana Karlovačke županije bili su i Mate Granić, izaslanik predsjednice koji je pohvalio napore Vlade u slučaju Agrokor, te ministrica demografije Nada Murganić koja je poručila da svi odlični projekti Karlovačke i svih drugih županija neće imati smisla, niti će ih imati tko provoditi, ukoliko kvalitetno ne provedemo demografsku obnovu Hrvatske.