Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Aktivnosti oko najvažnijeg razvojnog projekta grada Šibenika – Batižele

Na prostoru bivšeg TEF-a novo naselje i turistički kapaciteti

Foto: Grad Šibenik
Dogovoreno je da će se, navode iz gradske uprave, u sljedećim danima okončati sve aktivnosti koje prethode sazivanju Skupštine društva Batižele d.o.o. a na kojoj će se, između ostalog, definirati temeljni kapital kao i donijeti odgovarajuće odluke u vezi dokapitalizacije

Na nedavno održanom sastanku u Ministarstvu državne imovine postignut je dogovor oko provedbe projekta Batižele, najvažnijeg razvojnog projekta Grada Šibenika koji će nakon realizacije zasigurno promijeniti vizure Krešimirova grada. Na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, ministri državne imovine te zaštite okoliša i energetike Mario Banožić i Tomislav Ćorić sa suradnicima, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš te ravnatelj CERP-a Milan Plećaš – izvijestili su iz šibenske uprave.

split Za projekte Urbane aglomeracije odobreno 44 milijuna kuna

Stručno povjerenstvo

Dogovoreno je da će se, navode iz gradske uprave, u sljedećim danima okončati sve aktivnosti koje prethode sazivanju Skupštine društva Batižele d.o.o. a na kojoj će se, između ostalog, definirati temeljni kapital kao i donijeti odgovarajuće odluke u vezi dokapitalizacije.

– Po završetku postupka dokapitalizacije očekuje se raspisivanje međunarodnog javnog natječaja koji će se provesti sukladno Zakonu o upravljanju državnom imovinom. Postignut je i dogovor o formiranju stručnog povjerenstva koje će sudjelovati u pripremi i provedbi optimalnog modela raspolaganja udjelima, što je ključna stvar u razvojnom projektu „Batižele“. Ukupan iznos dokapitalizacije društva iznosi 148,115.600 kuna od čega Grad Šibenik sudjeluje s 53,040.600 kuna, Republika Hrvatska sa 67,154.500 kuna, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 25,852.700 kuna i Hrvatske vode s 2,067.800 kuna – istaknuli su iz šibenske gradske uprave, te dodali da će se nakon povećanja temeljnog kapitala društva Batižele udio Grada Šibenika s početnih 100 posto iznositi 67,95 posto, a novi udjelničari će postati RH sa 22,64 posto, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 8,71 posto te Hrvatske vode s 0,70 posto.

Ilustracija očuvanja kulture baštine Počinje provedba projekta Industrijska baština Ivanić-Grada

Provedbom projekta Batižele, stavit će se, kako su nas izvijestili iz šibenske gradske uprave, u funkciju zapušteni prostor bivšeg TEF-a.

Mješovita namjena

– Na prostoru bivše tvornice predviđena je mješovita namjena gdje bi investitori na zemljištu vrijednom 350 milijuna kuna izgradili novo naselje, stambeno-poslovni, smještajni, kulturni i obrazovni kapacitet, a predviđeni su i novi ugostiteljsko-turistički kapaciteti s dvije tisuće kreveta – zaključili su iz šibenske uprave.