Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Proslavljen Dan Sisačko-moslavačke županije

Na sjednici Skupštine uručene nagrade i priznanja

storyeditor/2024-06-10/smz_b_slager_nagrade_zupanije.JPG
Foto: SMŽ NAGRADE su dodijeljene pojedincima i udrugama koji svojim radom pridonose i promociji županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine Sisačko-moslavačka županija obilježila je svoj dan. Odlukom Skupštine ove je godine najveće županijsko priznanje, Nagrada za životno djelo, postumno dodijeljena novinaru i publicistu Zdravku Strižiću, koji je kroz svoj bogat novinarski i publicistički rad gotovo do posljednjeg dana života izvještavao o svim važnim događajima iz područja gospodarstva, poduzetništva i obrtništva SMŽ-a. Nagrada županije za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Udruzi Lađarica Sisak, osvajačicama zlatnog odličja u 2023. godini na 10. Maratonu lađarica u Metkoviću, drugu godinu zaredom. Nagrada za doprinos ugledu i promidžbi SMŽ-a dodijeljena je Branku Šubiću, petrinjskom ultramaratoncu i hrvatskom branitelju. On je osim višednevnih etapnih ultramaratona na području RH u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Dana branitelja Grada Petrinje i Dana oslobođenja Grada Petrinje, sudjelovao i u nizu akcija humanitarnog karaktera te dao svoj doprinos ugledu i promidžbi županije.

Nagrada SMŽ-a za doprinos ugledu i promidžbi županije dodijeljena je Udruzi vinogradara i voćara Moslavine "Lujo Miklaužić" Kutina koja svojim radom i organizacijom manifestacije "Festival vina – MoslaVina Kutina" i izložbom vina izvornih hrvatskih sorti pruža potporu domaćim proizvođačima u promicanju ponude autohtonih sorti vina, jača suradnju unutar regije te pridonosi ugledu i promidžbi županije. 

storyeditor/2024-06-07/dnz.jpg Osigurana su i sredstva za IT opremanje prostorija DUNEA-e Prekogranična suradnja: DNŽ-u odobren niz važnih projekata storyeditor/2024-06-07/zagrebacka_bb_fo.jpg U školama Zagrebačke županije preventivna edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu 'Program prometne kulture za najmlađe' proveden u 31 osnovnoj školi Proteklog vikenda u Samoboru je održan i 31. XCO, najstarija biciklistička utrka u Hrvatskoj te jedna od najstarijih u Europi Najstarija utrka u Hrvatskoj Biciklistička karavana u Samoboru