Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Obilježen Dan branitelja u Garešnici

Na Thompsonovu koncertu gotovo 15.000 ljudi

Foto: Grad Garešnica
Brojna izaslanstva položila su vijence i upalila svijeće za poginule branitelje

Bogatim programom prošloga je tjedna obilježen Dan branitelja Grada Garešnice i općina Berek, Hercegovac i Velika Trnovitica. Obilježavanje je tradicionalno počelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade gradske uprave.

Na 28. obljetnici napada na Policijsku postaju u Glini ‘Glina je bila točka početka, ali i završetka Domovinskog rata’

Tom prigodom počast braniteljima odali su izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Zdravko Vladanović, izaslanik Vlade RH i Sabora Velimir Žunac, izaslanica ministra Hrvatskih branitelja Tome Medveda Tamara Marušić, predstavnici vojske i policije te predstavnici Županije, Grada Garešnice i susjednih općina. Zajedničku molitvu kod spomenika predvodio je generalni vikar Stjepan Ptiček. Potom je održana sveta misa u garešničkoj župnoj crkvi, a nakon mise na ribnjaku Skresovi za sve je sudionike organiziran ručak. 

Vrhunac proslave Dana branitelja bio je koncert pjevača Marka Perkovića Thompsona koji je održan u večernjim satima. Prije subotnjeg koncerta koji je održan u povodu Dana branitelja pjevač Marko Perković Thompson zapalio je svijeću kod spomenika poginulim braniteljima. Na koncertu koji je potom održao na gradskoj tržnici, prema procjeni organizatora, bilo je gotovo 15.000 ljudi koji su, osim iz Garešnice i prigradskih naselja, stigli iz gotovo svih krajeva Hrvatske.

U povodu Dana državnosti Vijenci i svijeće za poginule branitelje

Organizator proslave Dana branitelja i ove je godine bila Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a pun doprinos organizaciji dali su članovi braniteljskih udruga koje su u njoj okupljene.