Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Završen još jedan veliki projekt SKIjaškog kluba Slatina

Na Tomincu reflektori za noćno skijanje

1/12
Foto: Mihaela Feldi
Slatinsko skijalište postalo je najopremljenije skijalište u Slavoniji

Skijaški klub Slatina, uz podršku Grada Slatine i sponzora, nastavlja ulagati u infrastrukturu na skijalištu Tominac. Nakon nabave ratraka koji je znatno produžio skijašku sezonu i podigao kvalitetu, te gradnje garaže za taj stroj, članovi kluba ostvarili su još jedan san.

Sortiranje odvojeno prikupljenog otpada Sortirnicu u Virovitici koristit će i Grad Slatina

Naime, završen je još jedan veliki projekt SKI kluba Slatina, vrijedan oko 60.000 kuna, duž cijele staze postavljeno je deset reflektora za noćno skijanje.

Ugradnjom reflektora na skijalištu Tominac produljit će se skijaška sezona, jer će se moći skijati do kasnih večernjih sati kako bi se iskoristila svaka minuta dragocjenih zimskih uvjeta. Uz potporu Grada Slatine nabavljeni su reflektori u vrijednosti oko 40.000 kuna. Samom postavljanju reflektora prethodila je nabava i postavljanje rasvjetnih stupova, kabela i ostale potrebne opreme koju je klub osigurao donacijama i vlastitim sredstvima.

Grad Slatina nastavlja s redovitom opskrbom pitkom vodom U Lukavac će voda dolaziti dvaput tjedno – ponedjeljkom i četvrtkom

Uz ratrak, ski-lift, objekte za okrepu i sada rasvjetu za noćno skijanje, slatinsko skijalište postalo je najopremljenije skijalište u Slavoniji koje će tijekom skijaške sezone moći ugostiti skijaše, snowboardere, sanjkaše i druge ljubitelje zimskih sportova iz cijele Slavonije, pa i šire. Članovima skijaškog kluba Slatina, kao i rekreativcima koji vole ovaj zimski sport, do zime preostaje održavati stazu i objekte, što redovito čine košnjom trave i uređenjem okoliša, i nadati se da će zima biti bogata snijegom.