Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sortiranje odvojeno prikupljenog otpada

Sortirnicu u Virovitici koristit će i Grad Slatina

Foto: Grad Slatina
Tvrtka Slatina kom lani je na dva načina prikupila na slatinskom području više od 2970 tona otpada

Slatinski gradski vijećnici dali su suglasnost gradonačelniku za potpisivanje Sporazuma o korištenju postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada. Naime, Grad Virovitica pokrenuo je projekt izgradnje sortirnice, a u njega bi se, uz Grad Viroviticu kao nositelja projekta i vlasnika postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada, uključile i druge jedinice lokalne samouprave iz Virovitičko-podravske županije.

projekt grada Edukacija žena u projektu “Slatino, zaželi”

Cilj je smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Tvrtka Slatina kom lani je na dva načina prikupila na slatinskom području više od 2970 tona otpada, odnosno po principu prikupljanja otpada od vrata do vrata, te u reciklažnom dvorištu na području Radosavaca.

Konkretno, prikupljeno je 25 tona odjeće, više od 22 tone ambalaže od stakla, 96 tona miješanog papira, 81 tona ambalažnog papira i kartona, 47 tona ambalažne plastike, 5,5 tona električnog i elektroničkog otpada, a tu su još i folije, ambalaža od metala, biorazgradivi otpad, miješani građevinski otpad, metali, željezo i čelik, drvena ambalaža te glomazni otpad, a zbrinjavanje se trenutačno obavlja u Donjem Miholjcu, Humu na Sutli ili Zagorju, što stvara dodatne troškove.

Javni poziv za organizacije civilnog društva Za sufinanciranje projekata 300.000 kuna

Zbrinjavanje na bližoj lokaciji smanjilo bi i troškove. Što se tiče postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada u Virovitici, ukupna alokacija poziva iznosi 350.000.000 kuna, a maksimalna vrijednost projekta 80,000.000 kuna. Stopa sufinanciranja je 85 posto, a rok za prijavu je 30. lipnja.