Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Spomendan

Na Trgu Republike izložba naoružanja

Foto: Međimurska županija
Na Trgu Republike u Čakovcu bit će od 10 sati postavljena izložba pješadijskog naoružanja i opreme Hrvatske vojske, a u sklopu izložbe bit će predstavljene mogućnosti školovanja za potrebe HV-a

Sutra će se obilježiti 28. obljetnica oslobođenja Međimurja 1991. i Dan međimurskih branitelja. Na Trgu Republike u Čakovcu bit će od 10 sati postavljena izložba pješadijskog naoružanja i opreme Hrvatske vojske, a u sklopu izložbe bit će predstavljene mogućnosti školovanja za potrebe HV-a.

Hrvatska prijestolnica proizvodnje gomolja Jedino selo koje je podignulo spomenik "sirotinjskom kruhu" i ispjevalo mu himnu

Održat će se svečana akademija u Katoličkom domu, gdje će biti prikazan film "Bura duše". Predsjednik Kriznog štaba Anton Jurinec kaže da je 1991. Međimurje bilo prvo potpuno oslobođeno područje. Oslobođene su karaule u Donjoj Dubravi, Kotoribi i Goričanu te vojarna u Čakovcu.

– Pozivam sve stanovnike da zajedno obilježimo dan koji je odlukom Skupštine proglašen spomendanom – rekao je župan Matija Posavec.