Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Za rekreaciju građana svih uzrasta

Na tri lokacije postavit će se oprema za "street workout"

Ivan Čehok
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Predsjednik MO-a Robert Vugrin kaže da je uređenje igrališta pozitivan iskorak prema tome da Jalkovec postane moderno naselje

– Čeka nas obnova većine dječjih i sportskih igrališta u gradu, postavljanje tri street workouta i obnova svih instalacija i rampi u Parku mladih... Imamo posla – najavio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. U prigradskom naselju Jalkovec obnovljeno je igralište na kojem se mogu rekreirati građani svih dobi.

Varaždin Iskorak u informiranju građana i turista Novi televizijski kanal može pratiti oko 10.000 kućanstava

– Plan nam je bio obnoviti dječja i sportska igrališta koja nisu obnavljana dugi niz godina. Molim građane za razumijevanje jer nije moguće sve obnoviti za nekoliko mjeseci. Krenuli smo s igralištima u prigradskim naseljima, pa smo već uredili igrališta u Poljani i u Jalkovcu. Već smo se dogovorili s poduzećem Parkovi, koje vodi brigu o igralištima, da raspiše još jednu nabavu do kraja godine. Postavit ćemo i sprave za takozvani street workout na tri mjesta u gradu. Kao što smo uredili igralište u Hrašćici, nastavit ćemo s uređenjem ostalih većih igrališta svih klubova koji djeluju u gradu. Nadamo se da ćemo u dvije godine obnoviti sva sportska, rekreativna i dječja igrališta – rekao je gradonačelnik Čehok, koji je istaknuo da se mnogo radi po mjesnim odborima.

– U Jalkovcu smo mjesnom odboru odnosno vatrogascima dali na korištenje zgradu u kojoj će se urediti vatrogasni dom nakon trideset godina čekanja. Uz uređenje igrališta, spomenimo i uređenje šetnice uz Plitvicu. Prema tome, mi smo u nekoliko mjeseci poduzeli više nego što se poduzelo u prethodnih sedam godina – dodao je Čehok. Predsjednik Mjesnog odbora Jalkovca Robert Vugrin rekao je da je uređenje igrališta pozitivan iskorak prema tome da Jalkovec postane moderno prigradsko naselje. Denis Mladenović iz Zajednice športskih udruga izrazio je zadovoljstvo time što je igralište obnovljeno u vrlo kratkom roku. – To je rezultat suradnje više tvrtki i ustanova. U obnovi igrališta sudjelovali su PZC, Crtorad i Zajednica sportskih udruga, a koš je donacija Arene Varaždin. Naš sljedeći zadatak je obnova popularnog igrališta Štuk u dijelu grada koji Varaždinci nazivaju Teksasom – istaknuo je Mladenović.     

Ufuraj se i pukni Posljednja klapa Treba nam serija slična "Našem malom mistu"