Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Iskorak u informiranju građana i turista

Novi televizijski kanal može pratiti oko 10.000 kućanstava

Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Uživo će se pratiti događanja na određenim lokacijama diljem grada, od građevinskih radova do kulturnih događanja

Grad Varaždin dobiva televizijski kanal. Projekt su u petak u Gradskoj vijećnici na konferenciji za novinare predstavili zamjenici gradonačelnika Zlatan Avar i Sandra Malenica, te predstavnik Magić Net Stanislav Magić. Varaždin Info kanal, pojašnjeno je, namijenjen je informiranju građana.

Sastanak predstavnika 16 mjesnih odbora Koordinacija Novih 10.000 besplatnih priključaka na internet

– Gledateljima, građanima, turistima i posjetiteljima, 24 sata dnevno pružat će širok raspon informacija od njihova interesa. Tako će kroz četiri kategorije gledatelji moći saznati opće obavijesti iz Gradske uprave, informacije o projektima i aktivnostima Grada, komunalno-servisne informacije, najave, prenosit će i sjednice Gradskog vijeća, a gledatelji će uživo moći pratiti razna gradska događanja – istaknuto je.

Varaždin Info kanal će na jednom mjestu objediniti informacije i novosti iz Gradske uprave, gradskih ustanova i tvrtki, Turističke zajednice, Mjesnih odbora, gradskih udruga...

Na nekoliko punktova u gradu

– Gledatelje se želi informirati, ali i približiti im sve aktivnosti onih koji djeluju na usluzi građana i time im podižu kvalitetu života ili boravka u gradu Varaždinu – rečeno je.

Televizijski kanal bit će dostupan pretplatnicima Magic Neta, prenosit će se na web stranici Grada Varaždina i emitirati na nekoliko televizijskih punktova u gradu.

Napravili smo iskorak

– Info kanal nije novost, u Hrvatskoj već ga koriste neki gradovi i općine, ali je iskorak u načinu informiranja građana o tome što se događa u gradu. Oko 10.000 pretplatnika Magic Neta sad na svojim tv prijemnicima mogu pratiti i Varaždin Info kanal. Kroz javljanja uživo građani će moći vidjeti što se događa na određenim lokacijama, bilo da su u pitanju građevinski radovi ili kulturna događanja. Ukupan trošak pokretanja kanala je 150.000 kuna, a nastavlja se na projekt "Optika u svaki dom" kroz koji će svi naši građani imati optički internet u kućanstvu – rekao je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Ugovor je potpisan u Zagrebu Opća bolnica Varaždin Stiže prvi MR uređaj u javnoj zdravstvenoj ustanovi na sjeverozapadu Hrvatske