Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Opća bolnica Varaždin

Stiže prvi MR uređaj u javnoj zdravstvenoj ustanovi na sjeverozapadu Hrvatske

Ugovor je potpisan u Zagrebu
Foto: Varaždinska županija
Uređaj vrijedan 7,145.000 kuna nabavljen je bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu projekta Ministarstva zdravstva

Opća bolnica Varaždin bit će prva javna zdravstvena ustanova na području sjeverozapadne Hrvatske koja će imati uređaj za magnetsku rezonancu (MR). Uređaj vrijedan 7,145.000 kuna nabavljen je bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu projekta Ministarstva zdravstva.

Varaždin Varaždin Pohvale iz Europskog foruma mladih

- Opća bolnica Varaždin dobiva visoko-sofisticirani uređaj za magnetsku rezonancu bez kojeg je liječenje pacijenata danas nezamislivo. Veliko područje sjeverozapadne Hrvatske, na kojem živi oko 500.000 stanovnika dosad u sustavu javnog zdravstva nije imalo niti jedan takav uređaj. Činjenica da je Ministarstvo zdravstva za instalaciju magnetske rezonance na sjeveru Hrvatske odabralo upravo Opću bolnicu Varaždin, potvrđuje važnost ove zdravstvene ustanove kao regionalnog centra - rekao je zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.

Uređaj bi trebao stići do kraja godine.

gradonačelnik Ivan Čehok Varaždin Liječnicima stanovi u najam, u bolnici i dječji vrtić

– Za nas novi uređaj za MR prvenstveno znači manje troškove i kvalitetniju obradu pacijenata. Dosad smo sve bolničke pacijente upućivali u suradne ugovorne ustanove. Međutim, bilo je i pacijenata koje smo zbog specifične zdravstvene problematike morali upućivati u zagrebačke klinike. Ti bolnički pacijenti će sada pretragu moći obaviti u Općoj bolnici Varaždin, kao i vanjski poliklinički pacijenti koji su dosad odlazili u različite ustanove diljem Hrvatske - rekao je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava su danas u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU potpisali ministrica Gabrijela Žalac, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric. Jedini MR uređaj na sjeverozapadu trenutno ima samo jedna privatna poliklinika u Čakovcu.

poduzetnici Pet europskih regija Varaždin u novom projektu ABCitiES