Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Radimir Čačić najavio turističku atrakciju "svjetskog razmjera"

Na vrhu Vodotornja visokog 40 metara otvorit će - tropski akvarij

1/6
Foto: Varaždinska županija
Na 40 metara visine već su prije izgrađeni nekoliko tisuća tona teški bazeni za pitku vodu (koji se više ne koriste, op. nov.), pa ćemo to iskoristiti tako što ćemo na 10. i 11. katu urediti tropski akvarij sa staklenim stropom, za što već imamo idejne projekte, istaknuo je Čačić

Sjever Hrvatske dobit će novu turističku atrakciju. Na 10. i 11. katu zgrade Vodotornja u Varaždinu, dvanaesterokatnici izgrađenoj 1965. godine, smjestit će se tropski akvarij! U tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade koji će potrajati do kraja kolovoza, a potom se, najavio je varaždinski župan Radimir Čačić, kreće u novi projekt uređenja tropskog akvarija i terase na krovu s kojeg će u roku od dvije godine biti uklonjene sve antene.

Obnova Dvorac Opeka postaje Centar kompetentnosti u poljoprivredi

- Vodotoranj je izgrađen 1965. godine, a prvi put u 55 godina se izvode radovi u ovako velikom obimu, i to u sklopu projekta EU čija je ukupna vrijednost gotovo 15,1 milijun kuna - istaknuo je župan Čačić na uvodnoj konferenciji projekta „Energetska obnova zgrade Vodotornja" u Ulici Stanka Vraza, čiji je nositelj Varaždinska županija.

- S vrha Vodotornja vidi se barokna jezgra i mi ćemo omogućiti da u toj prekrasnoj igri odnosa volumena mogu uživati svi građani. U sljedeće dvije godine, s istekom svih ugovora, s krovišta će biti uklonjene antene, a potom će biti uređena terasa. Na 40 metara visine već su prije izgrađeni nekoliko tisuća tona teški bazeni za pitku vodu (koji se više ne koriste, op. nov.), pa ćemo to iskoristiti tako što ćemo na 10. i 11. katu urediti tropski akvarij sa staklenim stropom, za što već imamo idejne projekte i za što ćemo pokušati povući sredstva iz fondova EU. Bit će to atrakcija u svjetskim razmjerima - najavio je Čačić.

HALLOWEEN ILI HOLYWIN U županijskoj palači vještice i vampiri, u crkvi molitveno bdjenje

Njegov zamjenik Robert Vugrin dodao je da će na Vodotornju biti postavljeno čak 500 novih prozora.