Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM SMŽ

Nabavili kombi vozilo za prijevoz članova

Foto: Grad Petrinja
Novi kombi omogućit će da članovi sudjeluju na svim aktivnostima

Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, u njihovoj Maloj kući, predstavljeno je novo kombi vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom.

MODERNIZACIJA Sanacija ceste u Križu Hrastovačkom

– Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno zlato provode dva projekta usmjerena na Inkluzivnu farmu u Hrastovici. Partner na oba projekta je Grad Petrinja i budući da smo projekt pisali zajedno, podijelili smo projektne aktivnosti na dva poziva, te smo tako uspjeli financirati nešto više od tri milijuna kuna što nam je omogućilo da možemo osigurati i prijevoz osoba s invaliditetom na farmu. Tako smo uspjeli, prvi put u 17 godina postojanja udruge, nabaviti kombi vozilo s podiznom rampom prilagođeno osobama s invaliditetom – rekla je Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom SMŽ-a.

DVD LUŠČANI Dobili svečane uniforme i zapovjedno terensko vozilo

U ime Grada Petrinje, partnera u projektima, na predstavljanju je bila i dr. Viktorija Kaleb, zamjenica gradonačelnika.

– Grad podržava i podržavat će ovakve perfektne inicijative. Od početka pomažemo ovu udrugu, a pomoći ćemo i dalje koliko je to u mogućnosti – rekla je dr. Kaleb.