Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Matica hrvatska

Nagrađeni autori najboljih maturalnih radova

Nagrađeni autori najboljih maturalnih radova
1/6
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Teme kojima su se bavili učenici bile su vrlo različite – od automobilske karoserije i kemijskog sastava tla do depilacije ženske bikini zone

Brodski ogranak Matice hrvatske dodijelio je nagrade autorima najboljih maturalnih radova iz brodskih srednjih škola. Nagrađena su 33 rada, djelo maturanata iz Obrtničke škole, Srednje škole Matija Antun Reljković, Ekonomsko- birotehničke, Tehničke i Industrijsko- obrtničke škole. Teme kojima su se bavili učenici bile su vrlo različite – od automobilske karoserije i kemijskog sastava tla do depilacije ženske bikini zone. Kristijan Pajić iz Industrijsko-obrtničke škole dobio je nagradu za maturalni rad o solarnim sustavima.

Mladi potpisali ugovore o najmu stanova u Brodu Moguć i otkup Mladi s Gradom potpisali povoljne ugovore o najmu stanova

- Profesor mi je ponudio temu, svidjela mi se jer mi je to područje poznato zbog prakse. Puno mi znači ovo priznanje. Uložio sam dosta trud, posvetio sam se radu i drago mi je što je to prepoznato – rekao je Pajić.
U Državnom arhivu nagrade je maturantima uručio Ivan Medved, predsjednik ogranka Matice hrvatske.

- Uvijek su nam puna usta mladosti, a često im ne pružamo dovoljno vjetra u leđa. Nama su najveći partneri u ovom projektu upravo naši učenici i njihovi profesori - rekao je Medved.

Dubravko Šotola Sam svoj majstor Slavonskog Broda 'Moj retro bicikl s motorom juri i 45 kilometara na sat'