Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Projekt

Najavljena izgradnja novog Doma zdravlja u Novom Vinodolskom

Novi Vinodolski
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Projekt se planira financirati prodajom zgrade sadašnjeg Doma zdravlja

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić u ponedjeljak je, najavljujući sljedeću sjednicu Županijske skupštine, rekao da će vijećnici, uz ostale teme, odlučivati o ulaganju u izgradnju novog Doma zdravlja u Novom Vinodolskom, čiji se ukupni troškovi procjenjuju na oko 10 milijuna kuna.

Riječ je o zajedničkom projektu s lokalnom samoupravom, koja za gradnju novog Doma zdravlja ustupa gradsko zemljište. Projekt se planira financirati prodajom zgrade sadašnjeg Doma zdravlja. Fabijanić je na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare najavio 14. sjednicu Županijske skupštine, sazvanu za četvrtak, 27.rujna.

Platak sportsko rekreacijski centar Najavljene investicije u sustav zasnježenja na Platku

Skupština će glasovati o izvještaju o polugodišnjem izvršenju proračuna Primorsko-goranske županije, polugodišnjem izvještaju o radu župana te o izvještaju Županijske uprave za ceste o realizaciji financijskog plana za prvih 6 mjeseci ove godine.

Članovi Skupštine po drugi put će raspravljati o financiranju gradnje sustava za zasnježenje i uređenje cjelogodišnjih sadržaja u sklopu provedbe projekta Regionalni sportsko rekreacijski i turistički centar Platak.

Županijska skupština je taj prijedlog razmatrala na sjednici u srpnju, ali je odlukom župana Zlatka Komadine povučen s dnevnog reda, nakon primjedbi da je nakon provedene javne nabave suma potrebna za provedbu tog infrastrukturnog projekta bila veća od procijenjene.

U kolovozu je ponovno provedena javna nabava, u kojoj je procijenjena vrijednost nabave s obzirom na troškovnike glavnih projekata utvrđena u sumi od 23,5 milijuna kuna. U javnoj nabavi prospjele su ponude u vrijednosti od od 22,4 milijuna kuna do 22,8 milijuna kuna, bez PDV-a. 

Pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić izvijestila je o projektu kojeg je županija, zajedno s  Domom zdravlja prijavila za financiranje iz EU fondova,  o nabavi opreme za unapređenje primarne zdravstvene zaštite na otocima. Ukupna vrijednost projekta je oko 3 milijuna kuna od čega je odobreno bespovratnih 2,6 milijuna kuna europskih sredstava, što je maksimalna moguća potpora od 80 posto.  S tim će se novcem urediti prilazna rampa za invalide u Domu zdravlja na Lošinju, nabaviti digitalni rendgen, ultrazvučni aparati, oftalmološka i stomatološka oprema. 

Škola Hreljin BAKAR Otvorena nova školska sportska dvorana