Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
BAKAR

Otvorena nova školska sportska dvorana

Škola Hreljin
Foto: Primorsko-goranska županija
Projektom je obuhvaćena izgradnja jednodijelne školske sportske dvorane, tri nove učionice, vanjskog igrališta i uređenje okoliša

Školsku sportsku dvoranu Osnovne škole Hreljin svečano su otvorili župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, ravnatelj Osnovne škole Hreljin Zoran Pavletić, te hreljinski župnik vlč. Marko Šarić.

Izgradnja dvorane započela je 2017. godine, a nositelj investicije je Grad Bakar. Ukupna vrijednost je 18,2 milijuna kuna, a Primorsko-goranska županija realizaciju projekta sufinancirala je iznosom od 1,5 milijuna kuna od čega u 2018. godini milijun kuna, izvijestili su iz županije.

Interpretacijski centar Rijeka Potpisani ugovori Za primorsko-goransku baštinu 24 milijuna kuna

Projektom je obuhvaćena izgradnja jednodijelne školske sportske dvorane, tri nove učionice, vanjskog igrališta i uređenje okoliša te bruto površina novoizgrađenih prostora iznosi 1.553 m2.

Župan je u svom pozdravnom obraćanju istaknuo da su od 2002. godine realizirane rekonstrukcije na mnogim školama, izgrađene su sportske dvorane te popravljeno preko 200 krovova školskih objekata i učeničkih domova. Zahvalio je svim gradovima i općinama koji su dali ruku Županiji u realizaciji osnivačkih prava i izgradnji sportskih dvorana te dodao kako je preko 10 dvorana izgrađeno diljem Županije. 

U ovom slučaju Županija je pomogla Gradu Bakru,s obzirom da se radi o gradu koji ima jaku financijsku podršku i koji je bio u mogućnosti krenuti s izgradnjom dvorane.  Župan je zahvalio gradonačelniku Klariću na suradnji te zaključio kako djeca sada uistinu imaju sjajne uvjete za rad. "Ovih dana otvorit ćemo obnovljenu školu i dvoranu u Puntu, školu u Čavlima, a nastavljamo i s projektom nove škole na Marinićima jer su djeca najvažnija", istaknuo je župan Komadina. 

Županija je, osim sufinanciranja izgradnje dvorane, na osnovnoj školi u Hreljinu obnovila fasadu, krov te financirala novu kotlovnicu. 

Osnovnu školu Hreljin inače pohađa 232 učenika u 13 razrednih odjela, od čega matičnu ustanovu pohađa 211 učenika u 10 razrednih odjela, Područnu školu Zlobin 10 učenika u jednom kombiniranom odjelu te Područnu školu Praputnjak 11 učenika u 2 razredna odjela.

Krk Predstavljeni turistički rezultati Ostvarili rast noćenja i dolazaka u odnosu na 2017.