Izbornik
Naslovnica Županije
Dani zagrebačkih jagoda i ocjenjivanje plodova

Najbolja jagoda Zagreba i Zagrebačke županije je clery

ŽIRI je ocjenjivao 10 sorti koje se uzgajaju na ovom prostoru
1/2
Foto: Zagrebačka županija

U sklopu manifestacije Dani zagrebačkih jagoda u prostorijama KUD-a Čiče održano je tradicionalno potrošačko ocjenjivanje plodova jagoda. Pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Borisa Duralije sa Zavoda za voćarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu žiri je ocjenjivao 10 sorti koje se uzgajaju na prostoru Zagrebačke županije i Zagreba. Pobjednica ovogodišnjeg ocjenjivanja je sorta clery.

– Dvadeset i jednu godinu organiziramo ovakva potrošačka ocjenjivanja, koja pomažu proizvođačima u usmjerenju njihove proizvodnije, ali i potrošačima prilikom odabira sorti – rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu naglasivši kako je na području županije i Zagrebu gotovo 75 hektara površina pod jagodama i to je najveća površina u Hrvatskoj.

– Dakle, najveći broj proizvođača, biljaka i hektara pod jagodama upravo je na ovom području – pojasnio je Kraljičković. Na ocjenjivanju je predstavljena hrvatska i lokalna sorta vina škrlet. 

Zaštita okoliša Ugovori s 14 udruga za ekološke projekte Pravo na stipendiju moći će ostvariti studenti koji će upisati prvu godinu spomenutih studija. Stipendije će biti dodijeljene u obliku jednokratne financijske pomoći u visini od 968 eura Stvaranje kvalitetnog i stručnog kadra Sveučilište dobilo novi laboratorij, a studenti još 20 dodatnih stipendija SVE VEĆI broj mladih obitelji doseljava u Tenju, a dobrodošlicu im je zaželio i dugogodišnji vijećnik Josip Mihaljević Velika potreba za gradskim stanovima Uručeni ključevi 68 novih gradskih stanova u Tenji