Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Kušanje i ocjenjivanje

Najbolji hvarski maslinari predstavit će svoje proizvode

maslinovo ulje
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Pregledano je ukupno 44 uzorka, koliko su organizatori zaprimili, od čega četiri dolaze od stranih maslinara koji na Hvaru imaju svoje maslinike

U Općinskom domu u Jelsi 11. veljače održat će se Drugo izdanje Dana maslinovog ulja otoka Hvara 2017. održat će se u subotu, 11. veljače u Općinskom Domu u Jelsi u organizaciji Udruge maslinara Sv. Špirijun. Manifestaciju je podržala Općina Jelsa i Turistička zajednica Jelsa.

Mirella Žanetić iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša pregledala je ukupno 44 uzorka, koliko su organizatori zaprimili, od čega četiri dolaze od stranih maslinara koji na Hvaru imaju svoje maslinike.

Na početku manifestacije bit će održano predavanje o gnojidbi masline te predstavljanje mogućnosti korištenja potpora iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Osim podjele medalja i diploma te dodjele pehara šampionu ove manifestacije, posjetiteljima će biti prezentiran postupak ocjenjivanja maslinova ulja, a imat će priliku degustirati tri najbolje ocijenjena maslinova ulja i sortna maslinova ulja uz edukacijske primjere o manama maslinovog ulja.

Organizatori očekuju da će ova manifestacija svojim bogatim programom privući 150 do 200 posjetitelja.