Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Garešnička gradska knjižnica

Najčitateljice Helena, Mia i Evelin

Foto: Grad Garešnica
U prošloj godini najčitanije knjige domaćih pisaca bile su knjige „Susjed“ Marine Vujčić, „Divlje guske“ Julijane Adamović i „Brdo“ Ivice Prtenjače, a kod domaćih dječjih pisaca najčitanija je knjiga Sanje Pilić „Mama, nemoj me gnjaviti“, zatim knjiga „Usvojili smo baku i djeda“ autorice Nene Lončar i „Moj tata Plavac“ Melite Runde

Garešnička gradska Knjižnica i čitaonica "Đuro Sudeta" iz godinu u godinu bilježi porast članstva, ali i neumorno radi na organizaciji kreativnih radionica, književnih večeri i brojnih drugih aktivnosti vezanih uz popularizaciju knjige i čitanja, prenijeli su iz Grada Garešnice. 

Nove aktivnosti Sisačka se knjižnica preselila na internet - djelatnici na youtubeu čitaju priče za najmlađe

U prošloj godini najčitanije knjige domaćih pisaca bile su knjige „Susjed“ Marine Vujčić, „Divlje guske“ Julijane Adamović i „Brdo“ Ivice Prtenjače, dok su među stranim pisacima najtraženije bile „Paket“ Sebastiana Fitzeka, „Orkestar manjina“ Obiome Chigozie i „Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju“ Elene Ferante.

Kod domaćih dječjih pisaca najčitanija je knjiga Sanje Pilić „Mama, nemoj me gnjaviti“, zatim knjiga „Usvojili smo baku i djeda“ autorice Nene Lončar i „Moj tata Plavac“ Melite Runde.

Javni gradski sat Garešnica Novi gradski projekt “Želim znati i raditi”

Od stranih dječjih autora najtraženije su bile knjige „Gregov dnevnik: Lijevo stopalo“ D. Bowersa, „Tom Gates: Savršeni zakon“ L. Pichona i „Neobičan događaj s psom jedne večeri“ Marka Haddona. Najčitanija slikovnica bila je „Vuk koji je ispao iz knjige“ Thierrya Robberechta. Najviše je knjiga u prošloj godini od odraslih čitatelja pročitala Helena Horvat, a kod djece najčitateljice su bile Mia Tokić i Evelin Evaj.