Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
FINANCIRAO GRAD ČAZMA

Najkritičnija dionica ceste dobila je semafor

Foto: Čazma
Sigurnost pješaka koji dolaze do Doma zdravlja ili idu u ljekarnu sad je veća

Nakon što je potpuno završena obnova školske ulice u Čazmi, radnici Komunalija preselili su radilište u Ulicu kralja Tomislava. Budući da je frekventna te radi sigurnijeg prometovanja vozila i pješaka, bilo je nužno postaviti upozoravajući semafor.

Tradicionalni prijam čelnika Istarske županije, Grada Pule i PU istarske u povodu Dana policije Istra je sve sigurnija regija; svi oblici kriminala u znatnom su padu

S jedne strane ulice je zgrada Doma zdravlja, a s druge je ljekarna pa posjetitelji tih dviju ustanova često i u velikom broju prelaze prometnu ulicu te je radi poboljšanja sigurnosti, naročito pješaka, u Gradu Čazmi odlučeno rekonstruirati najkritičniju dionicu. Pošto je ulica ujedno i dionica državne ceste, upozoravajući semafor kod pješačkog prijelaza postavile su Hrvatske ceste, uz novčanu potporu Grada Čazme.

Kako bi se uređaj semafora mogao priključiti na struju, potrebno je bilo položiti kabel. Komunalci su, kopajući kanal, iskoristili priliku i pripremili podlogu za spoj nogostupa uza samu zgradu Doma zdravlja. Time će ljudima koji koriste zdravstvene usluge biti omogućeno da s parkirališta za osobna vozila, sigurnije i lakše, novim dijelom nogostupa dođu u zgradu Doma zdravlja, bez prelaska ulice.

Također je u Čazmi uređen još jedan poljski put dug 850 metara, ovoga puta u Vrtlinskoj. Raslinje je malčirano, panjevi su izvađeni, pokos i trupa puta uređeni. Put je proširen na otprilike 6 m širine. Radove uređenja poljskih putova na području Grada Čazme izvode Komunalije Čazma, s kooperantima. Vrijednost radova u Vrtlinskoj je 65.000 kuna, a financirani su iz gradskog proračuna, odnosno iz sredstava prikupljenih od zakupa i prodaje državnog poljoprivrednog zemljišta.