Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Tradicionalni prijam čelnika Istarske županije, Grada Pule i PU istarske u povodu Dana policije

Istra je sve sigurnija regija; svi oblici kriminala u znatnom su padu

1/3
Foto: Istarska županija
Bez obzira na to što tijekom turističke sezone znatno raste broj posjetitelja, na našim se ulicama i trgovima možemo u svako doba dana i noći kretati sigurno i bez straha, istaknuo je Fabrizio Radin

Obnašatelj dužnosti župana Fabrizio Radin i gradonačelnik Pule Boris Miletić upriličili su u sjedištu Istarske županije u Puli prijam za predstavnike policijskih uprava i postaja Istarske županije u povodu obilježavanja Dana policije i njena zaštitnika svetog Mihovila.

Svečano otvorena obnovljena zgrada Osnovne škole Ivana Batelića u Raši Uloženo 10,8 milijuna kuna u energetsku obnovu škole, ugradnju dizala, rampe...

Sufinanciranje podstanarstva

Na samom početku župan Radin zahvalio je policijskim djelatnicima i službenicima na predanom radu i angažmanu kako bi se svi građani, ali i turisti osjećali sigurnima tijekom cijele godine, s posebnim naglaskom na turističku sezonu kada je u Istri mnogo više “stanovnika”.

– Prema statistikama, sve smo sigurnija regija i svi oblici kriminaliteta u znatnom su padu. Bez obzira na to što tijekom turističke sezone raste broj posjetitelja i što nas ima sve više na ovome području, na našim se ulicama i trgovima možemo u svako doba dana i noći kretati sigurno i bez straha.

Sve je to zahvaljujući vašem predanom radu, kao i preventivnoj ulozi i prisutnosti. Na tome vam u ime Istarske županije zahvaljujem – poručio je Radin.

Porukama zahvale pridružio se i gradonačelnik Pule, koji je posebno istaknuo niz zajedničkih projekata i dobru suradnju s PU istarskom i Policijskom postajom Pula kroz Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule.

– U životu čovjek često neke stvari uzima zdravo za gotovo, poput osjećaja sigurnosti i to treba osvijestiti. Iza toga stoji vaš mukotrpan rad, i ne uvijek jednostavni uvjeti poput onih financijske prirode ili, pak, kadrovske popunjenosti – kazao je Miletić.

U Istri osnovana prva maslinarska proizvođačka organizacija u Hrvatskoj Manji proizvođači odsad će lakše osvajati nova tržišta i uz niže cijene

Načelnik PU istarske Božo Kirin zahvalio je na tradicionalnom prijmu, kao i na svoj pomoći koju regionalna i lokalna samouprava pružaju radu policije u Istri.

– Naša je temeljna zadaća sigurnost i znamo da je to preduvjet za razvoj kako gospodarstva tako i svih ostalih djelatnosti. Stanje je u prvih osam mjeseci dobro i mi smo zadovoljni jer bilježimo pad kaznenih djela i uspješno se nosimo sa svim izazovima, a puno ulažemo u sigurnost cestovnog prometa – istaknuo je načelnik koji se osvrnuo i na sufinanciranje podstanarstva policijskih službenika, u čemu sudjeluju gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad i Umag te općina Medulin.

Također, sufinanciraju se i dodatni djelatnici koji tijekom turističke sezone dođu u Istru na ispomoć i od velike su pomoći djelatnicima PU istarske u obavljanju niza zadataka.

Europskim projektima do revitalizacije bogate istarske kulturne baštine Srce Istre otkrilo je ruralna područja, a promovirani su i muzeji, freske...

S Gradom Pulom, dodaje načelnik, postoji dobra suradnja kroz Vijeće za prevenciju kriminaliteta i niz drugih zajedničkih projekata na kojima se jasno vidi da policija i Grad imaju isti cilj – zaštita i sigurnost građana.

Iskrene čestitke

Svim policajkama i policajcima u povodu Dana policije i blagdana zaštitnika policije svetog Mihovila i Radin i Miletić uputili su najiskrenije čestitke i zaželjeli mnogo uspjeha u budućem radu te da ih njihov zaštitnik štiti na njihovim zadaćama. 

Završen još jedan EU projekt u Istri: Energetska obnova zgrade Osnovne škole Ivana Batelića - Raša Dotrajala zgrada nakon 80 godina postojanja, zasjala u novom sjaju