Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Priznanje PŠ Vinogradci

Najljepša područna škola

Foto: Melita Vujičić
U vrtovima koje sama uređuju djeca uče voljeti prirodu

Područna škola Vinogradci, koja djeluje u sklopu Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Belišću, proglašena je najljepšom u projektu “Najljepši školski vrtovi 2019.” Hrvatske radiotelevizije.

Općina Brdovec Pronatalitetni program u Općini Brdovec Područna škola u Laduču nakon obnove postaje škola i vrtić istodobno

Svečanost proglašenja pobjednika održana je u Zagrebu, a na njoj su bili učenici sa svojom učiteljicom Melitom Vujičić, zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić i ravnatelj belišćanske škole Darko Kovač.

Ovaj ekološko-obrazovni projekt HRT provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora.

U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića te polaznici iz centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

VELIKO KORENOVO Područna škola stara 99 godina potpuno je obnovljena, očekuju se velike uštede

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila djeca uče voljeti prirodu i prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive.
Na natječaj se prijavilo više od 150 osnovnih i srednjih škola, a PŠ Vinogradci nagradu je osvojila zahvaljujući prije svega učiteljici Meliti Vujičić, koja je sa svojim učenicima i njihovim roditeljima uredila školsko dvorište.

Učenici su s učiteljicom i roditeljima uredili i obogatili kamenjar i cijelo školsko dvorište. Prosudbena je komisija nakon obilaska svih prijavljenih škola i vrtova odlučila kako su mali Vinogradčani uspjeli u svome projektu uređenja školskog vrta proglasivši njihovu područnu školu najljepšom u Hrvatskoj.

Područna škola Zagorje Natječaj Ministarstva znanosti i HRT-a Područna škola Zagorje najljepša je u Hrvatskoj

Osim što su uredili vrt, obojili su i ukrasili drvarnicu. Od plastičnih automobilskih poklopaca kotača izradili su cvjetove kojima su ukrasili ogradu dvorišta, vrt je pun različitog cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja. Grad Belišće čestitao je na osvojenoj nagradi učenicima i njihovoj učiteljici.