Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Gradonačelnik Željko Burić o mjerama uslijed koronavirusa

Najsnažnija mjera je individualna zaštita i odgovornost pojedinca

Foto: Grad Šibenik

Uslijed pandemije COVID-19 gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem na konferenciji za medije osvrnuo se na funkcioniranje službi u nadležnosti Grada Šibenika s naglaskom na poštivanje i provođenje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je da je trenutačna epidemiološka situacija u Šibeniku pod kontrolom.

STANADI-jev 45. projekt u šibenskoj staroj gradskoj jezgri Obnovljen dio uličnog pročelja u Ulici sv. Nikole Tavelića

Bez naplate vrtića

– Zahvaljujem svim djelatnicima zdravstvenih ustanova, udrugama i volonterima koji su ponudili svoju pomoć u organizaciji života u novonastalim uvjetima, posebno u skrbi za slabije i nemoćne sugrađane. Uz primjenu svih mjera i naputaka koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite RH, najsnažnija mjera je i dalje individualna zaštita kao i odgovornost svakog pojedinca za svoja postupanja. U gradu Šibeniku poštuju se odluke Nacionalnog stožera, aktiviran je sustav civilne zaštite te su mobilizirane operativne snage na terenu u svrhu kontrole. Uz njih, poštivanje epidemioloških mjera koje je donio Nacionalni stožer kontroliraju komunalni redari te policijski službenici – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić osvrnuo se na funkcioniranje predškolskih i osnovnoškolskih ustanova u novonastalim uvjetima, izvijestili su nas uz šibenske uprave.

Šibenik Završni radovi na podzemnoj garaži

– U dvije predškolske ustanove kojima je Grad Šibenik osnivač dežurna su dva objekta, DV Šibenski tići i DV Vidici. Dežurni objekti određeni su zbog prisutnosti stručno-razvojne službe, a pogotovo zbog blizine zdravstvenih djelatnica. Dok traje razdoblje u kojem djeca neće pohađati vrtiće kojima je Grad Šibenik osnivač neće se naplaćivati roditeljima te se do daljnjeg odgađaju upisi u vrtiće koji su trebali početi krajem ožujka. Svih 9 osnovnih škola kojima je Grad Šibenik osnivač su zatvorene, a učitelji i profesori su upućeni na rad od kuće te je prijevoz za djecu putnike otkazan – kazao je Paško Rakić te je posebno zahvalio gradskoj ustanovi Centar za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika koja pruža socijalne usluge starijima, osobama s invaliditetom i teško pokretnima te s Crvenim križem i Caritasom olakšava život našim ranjivim sugrađanima.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite grada Šibenika, istaknuo je kako gradski Stožer provodi mjere i odluke donesene na nacionalnoj razini.

Šibenski ribari OMILJENA HRANA Jutarnji ulov lokalnih ribara naći će se na stolovima Šibenčana

Prilagođavanje okolnostima

– Ovakva situacija nova je svima nama i svakodnevno se prilagođavamo okolnostima, kao i zadanim odlukama. Što se tiče gradskih investicija, svi se radovi nastavljaju, nemamo još potvrda da će netko od izvođača kasniti, a obavijestit će nas ako do toga dođe – poručio je Mileta.