Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka 23 pregleda
Novi predsjednik

Nakon 2013. ponovno uspostavljeno Gospodarsko-socijalno vijeće

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
U današnje vrijeme mislim da plaće ne mogu biti ispod 5000 kuna – rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić na konstituirajućoj sjednici

Nakon 2013. ponovno je uspostavljeno Gospodarsko socijalno vijeće Sisačko-moslavačke županije. Na konstituirajućoj sjednici dotakli su se i gospodarskih problema u županiji.

Trgovina Pun ceker projekt SIMORE i Sisačko-moslavačke županije Lokalni proizvodi iz trgovine Pun ceker bit će u Dubrovniku i Splitu

– Znamo koliko je u našoj županiji gospodarstvo bilo devastirano, no posljednjih se godina ponovno budi. Dolaze gospodarstvenici i neke tvrtke koje su bile u problemima počele su raditi. To daje nadu svima nama, a posebno nezaposlenima kojih još ima, ali sve manje. Nažalost, dobar dio njih je potražio svoj život izvan Hrvatske. No vjerujem da dolaze bolji dani za grad i županiju i da će poduzetnici početi dolaziti i investirati – rekao je župan Ivo Žinić na sjednici GSV-a. Kao prednosti Sisačko-moslavačke županije izdvojio je blizinu Zagreba, aerodroma i prometnica te povoljnu cijenu radne snage.

– No dolazimo u razdoblje u kojem već nedostaje radne snage i s tim ćemo se uskoro morati suočiti i ovdje i u cijeloj Hrvatskoj. Morat će poduzetnici dosta povećati plaće. U današnje vrijeme mislim da plaće ne mogu biti ispod 5000 kuna – rekao je župan. Za predsjednika Gospodarsko socijalnog vijeća, u sljedećih godinu dana, izabran je dožupan Roman Posavec.     

radovi na cesti Održavanje i gradnja prometnica S 50 milijuna kuna rekonstruirat će se ceste i sanirati mostovi