Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska 161 pregleda
Energetski učinkovita zgrada

Nakon 40 godina obnovljena škola u Novoj Rači

Dario Jaušić, ravnatelj OŠ Ivana Viteza Trnskog
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
U financiranju radova, koji su koštali 759 tisuća kuna sudjelovala je s pet posto i Bjelovarsko-bilogorska županija

Nakon što se 40 godina na zgradi OŠ Ivana Viteza Trnskoga u Novoj Rači ništa nije radilo, zgrada je konačno energetski obnovljena. Škola je, naime, 2016. krenula s energetskom obnovom vrijednom 759.051,72 kuna koju su s 30 posto financirali Europski fond za regionalni razvoj, 65 posto Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je s 5 posto sudjelovala Bjelovarsko-bilogorska županija. Na školi je zamijenjena vanjska stolarija, toplinske izolacije prema tavanu i kosi krov na zgradi i ti će radovi omogućiti smanjenje ukupne godišnje potrošnje energije 44,33 posto.

škola Područna škola u Klokočevcu Učenici sami tražili da uče talijanski jezik, ali nema ocjena i ispitivanja

– Ovaj projekt za našu školu značio je mnogo, ali i za mene osobno. Kroz provedbu projekta naučite nešto novo, upoznajete puno ljudi i to je veliko bogatstvo. Želim se zahvaliti županu Bajsu na pomoći i podršci bez koje ovo sve ne bi bilo moguće, ali isto tako i načelniku Općine – rekao je ravnatelj Dario Jaušić s kojim se složio i  načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić, naglasivši kako mu je drago što će novac od uštede ostati za njihove učenike i nauku. Škola je uredila i okoliš, asfaltirane su im prilazne staze te igralište u sklopu škole za što su Županija i Općina izdvojile 235 tisuća kuna.

vlak Uspostavljena važna željeznička veza Nakon 16 godina opet vozi vlak Virovitica – Daruvar – Zagreb Potpisan ugovoro o energetskoj obnovi škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Podizanje standarda uz pomoć europskog novca Za energetsku obnovu 11 škola osigurano 27 milijuna kuna