Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Spašavanje zgrade u centru Kutine

Nakon desetogodišnjeg nastojanja država Kutini dala svoju polovicu zgrade bivšeg Komiteta

Foto: Grad Kutina
Zgrada je stavljena u funkciju preko realizacije projekta PUNK u koji je uloženo 7 milijuna kuna te će tamo uskoro mladi korisnici moći ostvariti svoje prve poduzetničke korake

Tijekom posjeta Gradu Kutini ministar državne imovine Goran Marić s kutinskim gradonačelnikom Zlatkom Babićem potpisao je ugovor o darovanju pola suvlasničkog dijela Republike Hrvatske Gradu Kutini u svrhu realizacije projekta „Poduzetnički inkubator“. Naime, Grad Kutina i Republika Hrvatska suvlasnici su objekta u Ulici hrvatskih branitelja 1 u Kutini, a ovime je prihvaćen zahtjev Grada za prijenosom prava vlasništva s RH na Grad Kutinu čime se rješava desetgodišnje nastojanje Kutine da postane vlasnik bivšeg Komiteta.

Pomoć teško zapošljivim Kutinčankama i Kutinčanima Novih 12 djelatnika na javnim radovima u gradskim tvrtkama i ustanovama

– Dobili smo mogućnost spasiti zgradu koja se nalazi u centru Kutine i koja je arhitektonski pozitivan primjer gradnje 70-ih. Zgrada je stavljena u funkciju preko realizacije projekta PUNK u koji smo uložili 7 milijuna kuna te ćemo uskoro dobiti mlade korisnike koji će moći ostvariti svoje prve poduzetničke korake. Na katu te zgrade pripremamo prostor za Centar izvrsnosti gdje će mladi ljudi, najtalentiraniji učenici stjecati nova znanja – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić istaknuvši kako se ovime žele poboljšati društveni i tehnički uvjeti za zadržavanje i otvaranje radnih mjesta, povećati zapošljavanje i samozapošljavanja te pomoć u pokretanju vlastitog poslovanja na tržištu rada te povećati konkurentnosti već osnovanih tvrtki na području grada.

– Grad Kutina orijentiran je na razvoj gospodarstva i stvaranje pozitivnog okruženja za dolazak investitora. Uspijevamo u ostvarenju tog cilja što potvrđuju rezultati popunjenih poduzetničkih zona I i II, te otvaranje poduzetničke zone III te je na prethodnih nekoliko gradskih vijeća dobivena suglasnost za potpisivanje ugovora za njihovo korištenje. Izuzetno se radi i na oživljavanju Industrijsko-logističke zone koja se nalazi s južne strane Petrokemije u neposrednoj blizini autoceste, a u svim tim projektima uz Grad sudjeluje i Županija te ministarstva, odnosno Vlada RH – naglasio je gradonačelnik.

Motociklistički spektakl Najbolji stunt vozači u Kutini

– Naša filozofija je da će sve što se prenese u vlasništvo jedinice lokalnih samouprava kada je riječ o nekretnini u njihovu interesu za potrebe koje su u skladu sa zakonom, to zapravo koristiti svima, a nama je izuzetno stalo reanimirati život u svakom dijelu Republike Hrvatske aktiviranjem svih državnih imovina – istaknuo je ovom prilikom ministar Goran Marić.