Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Pomoć teško zapošljivim Kutinčankama i Kutinčanima

Novih 12 djelatnika na javnim radovima u gradskim tvrtkama i ustanovama

Foto: Grad Kutina
Ugovore o javnim radovima djelatnici su potpisali s prvim čovjekom Kutine Zlatkom Babićem

Dvanaest Kutinjanki i Kutinjana od prošloga je tjedna uključeno u javne radove na gradskom području. Jedna od tvrtki koje zapošljavaju na javnim radovima su i Komunalni servisi Kutina.

"Tik-tak, vrijeme je za kulturu" Radionice za mlade, nova oprema za POU Kutina...

U suradnji s HZZ-om

– Novi zaposlenici kroz javne radove sigurno će doprinijeti da bolje i kvalitetnije održavamo i uredimo površine koje su u nadležnosti i Komunalnih servisa i samog Grada – rekao je direktor te gradske tvrtke Krešimir Lenić.

Projekt javnih radova na revitalizaciji javnih površina Grada Kutine, drugu godinu zaredom, provodi Grad Kutina u suradnji s HZZ-om područni ured Kutina, putem mjere aktivne politike zapošljavanja.

Ove je godine uključeno 12 djelatnika koji su potpisali ugovore s Gradom, na rok od šest mjeseci te će raditi u gradskim tvrtkama i ustanovama. Troškovi programa javnih radova koji obuhvaćaju plaće, prijevoz zaposlenika, božićnicu i opremu iznose 313.150 kuna. Osobni dohodak svakog djelatnika financira se s 4300 kn bruto.

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Zagrebu Osiguravanje pristupačnosti Osobe s invaliditetom lakše na događanja u Pučko otvoreno učilište Kutina

– Ovim projektom osobe koje su se javile na javne radove dobit će priliku raditi poslove na šest mjeseci u Kutini, a radi se o osobama koje su teško zapošljive, koje uglavnom dolaze iz ruralnih dijelova i koje će pridonijeti da grad Kutina nakon završetka javnih radova izgleda još ljepše i uređenije. Za one koji su dugo bili nezaposleni ova je prilika ne samo pomoć što se tiče prihoda već i iskorak kad je riječ o zaposlenima. Sad će se moći iskazati kao radnici, što je za dugotrajno nezaposlene osobe zasigurno novi početak – istaknuo je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.

Naglasio je da se projekt potpuno financira sredstvima Europske unije za svih 12 osoba tako da će radnici ostvariti minimalnu plaću i putne troškove, dok će Grad Kutina snositi trošak određenih prava iz kolektivnog ugovora te će se pobrinuti za radne uvjete i nabavu opreme za rad.

Motivacija za dalje

– Ovo je prihvatljiva opcija i za grad Kutinu i za radnike koji će sljedećih pola godine, od srpnja do prosinca, raditi na revitalizaciji javnih površina – dodao je Babić.

HGSS Kutina bit će na turističkim stazama HGSS Kutina dobio prostor - planiraju napraviti kartu Moslavačke gore

Uz Komunalne servise javne radove provode Dječji vrtić, Pučko otvoreno učilište, Gradska knjižnica i čitaonica te Športski centar Kutina.

– Projekt se provodi radi aktivacije nezaposlenih osoba, koje su motivirane za uključivanje na tržište rada, na društveno korisnim poslovima nekonkurentnima postojećem gospodarstvu – istaknuo je Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav.