Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjska županija potpisala ugovor za novi blok radionica

Nakon edukacije čak 15 od 20 polaznika zaposlilo se u IT sektoru

Foto: OBŽ
Pročelnica Ivana Katavić Milardović istaknula je da je ovo jedan od projekta koje OBŽ provodi s ciljem poboljšanja mogućnosti zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba

Osječko-baranjska županija i Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku potpisali su lani u listopadu sporazum o suradnji kojim se povezuje visoko obrazovanje, znanost i gospodarstvo sa zajedničkim ciljem unapređenja kvalitete obrazovanja studenata te poboljšanja stanja u gospodarstvu. Iz županijskog proračuna izdvojeno je 100.000 kuna pa je u ožujku ove godine započeo blok radionica pod nazivom MATHOS Web Development Bootcamp.

Profesori Odjela za matematiku i stručnjaci iz prakse, iz tvrtke Mono d.o.o. Osijek, proveli su potom edukaciju 20 polaznika, od kojih su 12 nezaposlene osobe iz evidencije HZZ-a, a po njihovu završetku i u sljedećim mjesecima 15  osoba zaposleno je u IT sektoru.

S obzirom na izvrsne rezultate prvog projekta, proteklog su tjedna dožupan Josip Miletić i pročelnik Odjela za matematiku prof. dr. sc. Kristian Sabo potpisali ugovor za novi blok radionica MATHOS Web Development Bootcamp za edukaciju u IT sektoru.

– Dobra suradnja Osječko-baranjske županije i Odjela za matematiku nastavlja se i danas potpisanim ugovorom kojim Županija financira edukaciju još 20 polaznika. Projekt je pošle godine bio uspješan jer su polaznici relativno brzo nakon edukacije pronašli posao i izašli iz evidencije nezaposlenih osoba. Cilj nam je i dalje izgrađivati Osijek u IT sektoru, pri čemu ističemo posebno Odjel za matematiku kao jednu od važnih sastavnica Sveučilišta. Čovjek je ključan resurs u razvoju bilo koje tehnologije i to je ono što Osječko-baranjska županija prepoznaje i podržava – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Pročelnica Ivana Katavić Milardović istaknula je da je ovo jedan od projekta koje OBŽ provodi s ciljem poboljšanja mogućnosti zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba.

– Prema zadnjim podacima na području naše županije ima 91.456 zaposlenih osoba, što je rekordno visoka zaposlenost, a svoj doprinos tomu dala je i Osječko-baranjska županija provodeći niz različitih projekata, mjera i aktivnosti kroz koje je ukupno prošlo više od 1100 nezaposlenih osoba – kazala je ona pročelnica Katavić Milardović.