Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Vozači oprez

Naleti na divljač sve češći: srna mu probila vjetrobransko staklo

srna
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Iz policije savjetuju vozače da na dijelovima cesta, gdje su postavljani prometni znakovi 'divljač na cesti', poštuju njihovo značenje i prilagode vožnju, radi svoje sigurnosti i sigurnog prolaska divljači preko ceste

Dok se vozio između Pitomače i Podravskih Sesveta, 52-godišnjaku je u automobil, doslovce, uletjela srna. Dogodilo se to u nedjelju oko 11.35 sati. Srna je, u jednom trenutku, istrčala iz kanala na cestu, pri čemu ju je automobil udario i odbacio na poklopac motora.

divljač Varaždin Stradalu divljač moraju ukloniti upravitelji cesta, a ne lovci

- Od siline udara, srna je probila vjetrobransko staklo i uletjela u automobil, te završila u prtljažniku, gdje je uginula. Vozač je lakše ozlijeđen, a nije bio pod utjecajem alkohola - izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Na tom dijelu ceste, napominje policija, postavljeni su znakovi 'divljač na cesti'. No, naleti vozila na divljač su, ističu, sve češći.

- Uglavnom nastaju materijalne štete na vozilima, koje mogu biti vrlo visoke, a u nekim slučajevima lakše ili teže stradavaju vozač ili putnici u vozilima. Divljač, većinom, ugiba. Savjetujemo vozače da na dijelovima cesta, gdje su postavljani prometni znakovi 'divljač na cesti', poštuju njihovo značenje i prilagode vožnju, radi svoje sigurnosti i sigurnog prolaska divljači preko ceste - apelira policija.

divljač Saborski zastupnik Josip Križanić Treba povećati obvezno osiguranje vozila za štete od naleta divljači divljač traži se sustavno rješenje Nalet vozila na divljač na području Istre uzima sve više maha Divlja svinja U središtu grada Šok u dječjem vrtiću: divlja svinja ušetala im u dvorište!