Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Voda za plodna slavonska polja

Napreduje gradnja sustava javnog navodnjavanja u Orubici

Voda iz Save navodnjavat će plodna slavonska polja
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
U ovom projektu vidimo priliku da kontrolirane uvjete u poljoprivredi iskoristimo za povećanje proizvodnje – rekao je Željko Burazović, pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu

U srpnju 2021. trebali bi biti okončani 24,8 milijuna kuna vrijedni radovi na sustavu javnog navodnjavanja Orubica na području Općine Davor. Uvođenjem u rad izvođača i potpisivanjem ugovora o projektantskom nadzoru otklonjene su sve prepreke za konačnu realizaciju ovog projekta koji je BPŽ dugo čekala.

Centar Šagulje trebao bi početi s radom najkasnije za pet godina Uskoro novi sustav gospodarenja otpadom za tri županije Centar Šagulje s radom bi trebao krenuti do 2023. godine

– U ovom projektu vidimo priliku da kontrolirane uvjete u poljoprivredi iskoristimo za povećanje proizvodnje. Hvala svima koji su doprinijeli da se san orubičkih povrtlara nakon 11 godina napokon ostvari – rekao je Željko Burazović, pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi Županiji je za ovaj projekt odobrila najviši iznos potpore od 45,2 milijuna kuna. Sustav navodnjavanja Orubica kapitalni je projekt za razvoj poljoprivrede i visoko dohodovnih kultura iz Podmjere 4.3. - potpora za ulaganje u infrastrukturu. Bit će to prvi ovakav sustav navodnjavanja u ovoj županiji i ujedno najveći pojedinačni projekt koji se gradi sredstvima fondova EU.

Projekti energetske obnove Ulaganje od 107 mil. kuna Prijavili 15 projekata za energetsku obnovu