Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PETRINJA

Narednih šest mjeseci sudjelovat će u javnim radovima

Jacvni radovi u Petrinji
Foto: Večernji list
I Grad Sisak objavio je natječaj za prijem 20 osoba u službu javnih radova, po istim uvjetima. Siščani će raditi na prevenciji požara i poplavnih bujica, a rok za prijave je do 10. kolovoza

52-godišnja Ifeta Dekanović jedna je od 50 Petrinjki i Petrinjaca koji će narednih šest mjeseci sudjelovati u javnim radovima na području ovog grada. 

"Već dugo sam nezaposlena. Ovo mi jako puno znači, već sam dugo nezaposlena, na Zavodu sam 15 godina, tako da sam prezadovoljna što sam ponovno uključena u javne radove", rekla je Dekanović na početku javnih radova  koje će provoditi gradska tvrtka Komunalac d.o.o. Šestomjesečne javne radove  sufinancira Hrvatski zavod za zapošljavanje za plaće, a Grad Petrinja je osigurao novac za troškove prijevoza i opreme. Obavljat će razne komunalne radove.

"Grad Petrinja u kontinuitetu na ovaj način želi zaposliti ne samo pedeset nego i sto ljudi. Mi imamo jako puno posla kada su u pitanju ne samo radovi koji su obuhvaćeni po Ugovoru javnih radova, to su potrebe široke lepeze, imamo jako puno potreba, a s druge strane mislim da su danas ovi ljudi vrlo zadovoljni i sretni", rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Ukupni troškovi ovih javnih radova su oko dva milijuna kuna. Mjesečna plaća je 3.400 kuna neto plus troškovi prijevoza. 

I Grad Sisak objavio je natječaj za prijem 20 osoba u službu javnih radova, po istim uvjetima. Siščani će raditi na prevenciji požara i poplavnih bujica, a rok za prijave je do 10. kolovoza.

Sisak: Župan Žinić uručio diplome polaznicima edukacije za programera Dobili diplome Ukupno 66 školaraca dobilo je diplome po završetku tečaja programiranja