Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županija nagradila 63 uspješna učenika i 26 mentora

'Naša je uloga da nastavimo pomagati, stipendirati, motivirati i ulagati'

storyeditor/2024-06-07/a_naj_ucenik_snimio_kristijan_toplak.jpg
Foto: Kristijan Toplak SVEČANOST nagrađivanja najboljih učenika osnovnih i srednjih škola te njihovih mentora održana je u kazalištu Virovitica
Ovo je dokaz da imamo talentirane i kvalitetne učenike koji su željni dodatnog rada, uspjeha i učenja, rekao je župan Igor Andrović

U Kazalištu Virovitica održana je ovogodišnja svečanost nagrađivanja najboljih učenika osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima u školskoj 2023./2024. godini te nagrađivanje njihovih mentora.

"Mi smo županija znanja"

– Ove godine imamo nagrađena 63 učenika i 26 mentora čiji su uspjesi dokaz da u našoj županiji imamo talentirane i kvalitetne učenike koji su željni dodatnog rada, uspjeha i učenja, ali i vrijedne mentore te učitelje zbog kojih se zaista možemo pohvaliti da smo županija znanja. Svjedocima smo da se u svim našim školama radi kvalitetno, stoga je naša uloga da nastavimo pomagati, stipendirati, motivirati i ulagati u naše učenike, učitelje i roditelje jer vjerujemo da će jednog dana isto biti vraćeno društvu, zbog čega će naša županija ostati ovako uspješna. Iako već godinama osiguravamo materijalna sredstva, gradimo, obnavljamo i rekonstruiramo, svjesni smo da je za sve ove uspjehe zaslužna i upornost mentora i roditelja pa velike čestitke, kao i zahvale upućujem i njima. Ponos ste naše županije te vam i u budućnosti želim puno uspjeha, bilo da nastavljate školovanje ili krećete u poslovni svijet – sretno – rekao je župan Igor Andrović.

No, to nije bilo sve. Dva dana nakon ove svečanosti, u Vinkovcima su osnovnoškolci – sportaši s područja VPŽ, osvojili tri naslova prvaka Hrvatske, u košarci, rukometu i graničaru, pa će njima (ukupno dodatnih 35 učenika i 3 mentora), priznanja biti uručena na tradicionalnoj manifestaciji "Zbogom, školo, do jeseni" koja će se održati u Slatini 14. lipnja.

Nagrada 100 eura

Svaki učenik i mentor nagrađeni su novčanim iznosom od 100 eura. Najviše državnih prvaka, po dva, imaju Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica (Lucija Šipek, Lisa Petrović), OŠ Josipa Kozarca Slatina (Ivano Bocor, Gabriel Švarcinger), OŠ Ivana Brlić Mažuranić (ekipno u školskom ženskom rukometu i graničaru), a po jednog Učenički dom Virovitica (par, Stjepan Haumuller i Luka Bogatić), Glazbena škola Milka Kelemena Slatina (Leon Vencl), OŠ Eugena Kumičića Slatina (Valentino Šagud), Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (Domagoj Duvnjak), te OŠ Vladimira Nazora Virovitica (ženska košarka).

- Iz godine u godinu Virovitičko-podravska županija stvara pozitivno okruženje za obrazovanje. Stipendiraju srednjoškolce i studente te osiguravaju sredstva za radne materijale svim učenicima osnovnih škola, u cilju poboljšanja uvjeta obrazovanja i stvaranja jednakih mogućnosti. Virovitičko-podravska županija je jedina u RH koja već trideset i jednu godinu nagrađuje naj učenike osnovnih i srednjih škola na završnoj manifestaciji "Zbogom, školo, do jeseni", a od prije tri godine nagrađuje i naj učenika osnovnih glazbenih škola te najbolja školska sportska društva osnovnih i srednjih škola – podcrtala je županijska pročelnica za obrazovanje kulturu i sport Martina Bunić.

U organizaciji Udruge starodobnih vozila i tehnike Samobor i ove je godine održan Susret oldtimer vozila kao i sajam dijelova i predmeta vezanih uz oldtimere. Više od 150 izlagača Samoborom prodefilirali oldtimeri storyeditor/2024-06-07/nagrade17.jpg Zahvala zaslužnima Uručena najviša priznanja Osječko-baranjske županije DNŽ je, u suradnji s Općinom Dubrovačko primorje i DUNEA-om, prijavio projekt nabave i sadnje stabala uz šetnice i plaže na području Dubrovačkog primorja Dubrovačko primorje Za stabla uz šetnice i plaže 146.000 eura