Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Zahvala zaslužnima

Uručena najviša priznanja Osječko-baranjske županije

storyeditor/2024-06-07/nagrade17.jpg
Foto: OBŽ DODJELA najviših županijskih priznanja, Nagrade Osječko-baranjske županije, zaslužnim pojedincima i institucijama

U povodu Dana Osječko-baranjske županije obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić uručio je Nagrade Osječko-baranjske županije, najviša županijska priznanja, zaslužnim pojedincima i institucijama.

Nagrada Osječko-baranjske županije za životno djelo kao javno priznanje za cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značenja za razvitak određenog područja djelovanja, odnosno za ostvarenje koje predstavlja važan doprinos razvitku određene djelatnosti te trajno dobro od važnosti za Županiju dodijeljena je dr. sc. Georgu Drezneru za životno djelo ostvareno u području znanosti, Zvonimiru Kovačeviću za životno djelo ostvareno u području sporta i tjelesne kulture i Marijanu Rečiću za životno djelo ostvareno u području tehničke kulture.

Nagrada Osječko-baranjske županije, javno priznanje za iznimna postignuća na području Županije u 2023. godini, dodijeljena je: u području gospodarstva tvrtki TT Tech Auto d.o.o., u području znanosti prof. dr. sc. Marijani Hadzima-Nyarko, u području socijalne skrbi dr. sc. Aniti Barišić, u području kulture Miroslavu Šariću, u području tjelesne kulture i sporta Ivanu Duvnjaku i Antoniju Krajinoviću za iznimna sportska dostignuća na državnim i međunarodnim natjecanjima.

– Čestitam svim dobitnicima koji su svojim trudom, radom i zalaganjem dali puno, svatko iz svog područja, za napredak županije i isto tako RH. Oni su jedan od razloga da možemo reći kako naša županija bilježi rast i kako stvari zaista idu nabolje – rekao je Mato Lukić, obnašatelj dužnosti župana. 

storyeditor/2024-06-07/PXL_180623_100862808.jpg Središnji programi smotre folklora "Brodsko kolo" Spoj narodne pjesme, plesa, najljepših narodnih nošnji i svečanih svatovskih zaprega storyeditor/2024-06-07/Ugovor_2.JPG Opremanje tri dnevna boravka i nove kuhinje u područnom objektu Stribor Projektom "Zajedno za bolje sutra" do boljih uvjeta za djecu storyeditor/2024-06-10/terezijana_fo3.jpg Temelji najveće carske manifestacije nastali su na bjelovarskoj povijesti Počinje 28. Terezijana, najpoznatija fešta kontinentalne Hrvatske